Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Візит Віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка в Миргород
2019-03-22

21-22 березня Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко перебував з робочою поїздкою у Полтавській області. 22 березня посадовець  відвідав Миргород, де проінспектував хід реалізації медичної реформи та реалізацію обласної Комплексної програми соціальногo захистy і соціальногo забезпечення населення.

Під час візиту в Миргород Павло Розенко у супроводі міського голови Сергія Соломахи, представників Полтавської ОДА та ЗМІ оглянув амбулаторію сімейної медицини на вулиці Гоголя, 140. Там урядовець поспілкувався з очільником міського Центру первинної медико-санітарної допомоги Олександром Фошиним та медичними працівниками. Оглянув робочі місця медиків, денний стаціонар, поцікавився заробітною платою спеціалістів та рівнем обслуговування у пацієнтів.

 Загалом  у  місті працюватимуть сім амбулаторій. Нині три із них ліцензовані, три невдовзі отримають ліцензії, ще одна – на стадії проектування будівництва. Обладнання для закладів ми  закуповуємо за кошти міського бюджету.  В амбулаторній симтемі  працює 15 лікарів. Для   забезпечення  потреб міста потрібно 20-22 лікарі, – говорить Миргородський міський голова Сергій Соломаха. – На реформування первинної ланки медицини минулого року ми виділили 10 мільйонів гривень.

На «Миргород-курорті» побував у бальнеогрязелікарні, бюветі, а також у санаторії " Миргород", де оглянув умови, в яких оздоровлюються учасники АТО, сім’ї загиблих учасників АТО та інших пільговиx категорій у межах реалізації обласної Комплексної програми соціальногo захистy і соціальногo забезпечення населення областi на 2013-2020 pоки. Діагностично-лікувальні та рекреаційні ресурси миргородської здравниці гостям продемонстрував Генеральний директор ПрАТ "Миргородкурорт" Олександр Гавловський та головні лікарі санаторіїв.

На прес-конференції Віце-прем'єр міністр відповів на запитання журналістів, розповів про напрямки підвищення соціальних стандартів та поділився враженнями про робочий візит до міста-курорту. Загалом, каже, побаченим цілком задоволений. Медична реформа, за його словами, позитивно позначилася, і на якості медичних послуг, і на фінансовій мотивації для лікарів та молодшого медичного персоналу. Відзначив активну роботу міської влади у напрямку реформування первинної медичної допомоги та ефективний менеджмент в санаторно-курортній сфері.

«Ми більше не фінансуємо стіни і приміщення, ми фінансуємо людину – пацієнта і лікаря. Внаслідок зміни принципу фінансування зростає якість послуг для пацієнтів, зростає мотивація самих лікарів, адже суттєво зростає їхня заробітна плата. Якщо ще півроку тому середня зарплата лікаря, скажімо, у Полтавській області, була на рівні 4,5 тис. грн, то сьогодні у молодшого медичного персоналу – це вже 9 тис. грн, а у лікаря, в залежності від того, скільки підписано договорів, – 18-20 тис. грн», – сказав він. «Тобто фактично в 4-4,5 рази зросла зарплата медичних працівників внаслідок реформи системи охорони здоров’я», – підкреслив Віце-прем’єр-міністр.

«Миргородкурорт» – візитівка не лише Полтавщини, а й одна з візитівок України. Знаю, що на відпочинок у ньому є попит як із-поміж українців, так і серед мешканців країн близького зарубіжжя. Цікаво оглянути стан надання послуг, подивитися, в якому стані матеріально-технічна база, які перспективи розвиту закладу й міста загалом. Важливе питання: що ми можемо з боку Уряду зробити, щоб допомогти санаторним установам розвиватися і завойовувати місце на ринку санаторно-курортних послуг, – пояснив Павло Розенко.

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]