Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Вчити по-новому
2017-11-03

«Ура!  Канікули!  Можна  відпочити!» - радіють  діти. А для педагогів це період для самовдосконалення, новаторства, пізнання нового, передачі досвіду. Перший день канікул, 30 жовтня 2017 року, учителі початкових класів навчальних закладів Миргорода, вирішили провести по особливому. З гарним настроєм, одягнувши спортивні костюми, зібралися всі у Миргородській ЗОШ І-ІІІ ст. №7 на методичне об'єднання  вчителів початкових класів, присвячене фізичній культурі. Нині ця проблема дуже важлива та актуальна. Оскільки, захопившись сучасними гаджетами, діти ладні проводити весь свій вільний час перед монітором і вже зовсім забули про те, що існують рухливі ігри, розваги на свіжому повітрі. З привітним словом до учасників звернувся Василевич В.Л., директор цього навчального закладу.

Завдання учителя - прищепити любов до занять спортом через уроки фізичного виховання. Саме такими словами почала свою доповідь методист відділу освіти Миргородської міської ради Кічайкіна В.В., яка акцентувала увагу на вимогах до сучасного уроку фізичної культури, надала методичні рекомендації. Цікавою була її презентація. Освітяни  здійснили інтерактивно-пізнавальну подорож в часи античності, де були виявлені перші сліди занять фізичними вправами. Адже кожна епоха зробила свій внесок у розвиток фізичної культури.

     Неабияке пожвавлення в аудиторії викликали факти про витрати кілокалорій під час виконання повсякденних домашніх робіт. Адже всі вчителі-жінки мріють бути стрункими і гарними.

     Присутні переглянули відео-ролик «Будьмо здорові!», який розповів про методи та форми роботи вчителів ЗОШ І-ІІІст. №7 з фізичного виховання.

     Як вести м’яч, як правильно передати його партнеру і чи потрапить він, «неслухняний», у кошик? -, спостерігати вчителі, переглядаючи відеоурок з фізичної культури у 2класі під керівництвом вчителя Шпак І.М.  Завдяки таким урокам і виростають спортсмени світового рівня, як Ольга Мазніченко, випускниця Ірини Михайлівни, яка стала призеркою першого чемпіонату світу з баскетболу «3х3» та призеркою І Європейських ігор.

     Особливе зацікавлення викликав майстер-клас учителя Драгуцан С.О.  «Ідеї вправ та ігор на уроках фізичної культури». Вчителі не тільки переглянули дитячі танці та розвантажувальні ігри, а й самі взяли в них участь. Дуже корисно було познайомитися з сучасною методикою покращення зору американського офтальмолога Бейтсома та ранковими вправами тибетських монахів. У світі, повному стресів, може поліпшити ваш настрій і нервовий стан йога для рук, яку продемонструвала Світлана Олександрівна.

     Але все ж таки, родзинкою семінару стали практичні заняття з використанням ігор міст-побратимів Миргорода. Кожна школа заздалегідь отримала завдання підготувати гру обраної країни. І ось настала хвилююча мить. У залі з’являються представники різних країн. Першими  презентували свою гру «Парашут» гості з Польщі (ЗОШ І-ІІІст. №1). Своїм різнокольоровим парашутом вони викликали позитивні емоції та підняли настрій у всіх присутніх. Зачарували своїм вбранням і таночком представники Грузії (гімназія ім. Т.Г.Шевченка ). Під час естафети «Одягни шапку» ніхто не міг всидіти на місці. На казковому літаку прилетіли представники Болгарії (МСШ І-ІІІст.№5). Їхній танок підняв з місця всіх присутніх, а гра «Лисички та сторожі» заставила сміятися навіть самих серйозних учасників методоб’єднання. З прибалтійським акцентом пройшла гра «Тільки не я» (ЗОШ І-ІІІст. №9). Вони об’єднали у веселе коло представників різних народів. Не менше задоволення отримали вчителі від  німецької гри, запропонованої представниками НВК «Гелікон». Неабияку силу потрібно мати, щоб вистояти у білоруській грі «Потяг» (МСШ І-ІІІст. №3). Обидві  команди, які змагались у цій  грі, намагалася  продемонструвати  свою витривалість і навіть вдавались до хитрощів. Все це викликало сміх і радість у присутніх.

     Море задоволення, море захоплення і море досвіду отримали всі учасники. За  все  це ми  щиро вдячні нашому креативному методисту Кічайкіній В. В. Так тримати!                     

     Це  була ранкова зустріч з агентами змін, які хочуть і можуть вчити по-новому. Тут не було переможців та переможених. Це не було змагання, а був пошук, не марафон, а подорож, не мета, а шлях. Адже на вчителя покладається відповідальна місія – контролювати невгамовну  енергію школярів, направляти її в правильне русло, стимулювати інтерес до занять, формувати навички самостійних занять фізичними вправами, бачити насамперед особистість дитини, її пізнавальні здібності та темперамент.   

Левун Н.В., голова міського методичного об'єднання

вчителів початкових класів міста Миргород

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]