Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Увага!
2016-05-19

Майже щодня до чергової частини Миргородського відділу поліції надходять повідомлення від громадян, що до їхніх помешкань чи дачних будинків «навідувалися» невідомі особи, після чого зникли гроші та цінні речі.Найбільша кількість таких крадіжок здебільшого відбувається в ранковий та денний час, коли власники домівок знаходяться на роботі. Крадіїв цікавить лише відсутність господарів та можливість легкої наживи.

Засоби проникнення до квартир найбанальніші: пошкодження замків або вікон, незачинені кватирки. І, хоча правоохоронцями постійно здійснюються всі необхідні відпрацювання щодо викриття злочинних дій, проте, шановні громадяни,  Ви також можете допомогти!

Завдяки Вашій обережності та співучасті є перспектива не допускати вчинення квартирних крадіжок, а тому, заради попередження правопорушень просимо дотримуватися деяких заходів безпеки, а саме:

  • не запрошуйте сторонніх, незнайомих вам людей до свого помешкання, особливо для розпиття спиртних напоїв;
  • не повідомляйте домашньої адреси та номер телефону стороннім особам без потреби;
  • не відчиняйте двері, не з'ясувавши, хто саме до вас прийшов;
  • перевіряйте надійність замків вхідних дверей та слідкуйте за тим, щоб перед дверима постійно горіло яскраве світло;
  • на вікнах квартир, розташованих на першому поверсі чи поблизу пожежних драбин обов’язково встановлюйте металеві грати;
  • громадяни, в володінні яких перебуває вогнепальна зброя повинні забезпечити її надійну охорону (для цього обов’язково встановіть дома металевий сейф – помірно важкий або вмонтований у стіну);
  • не залишайте в помешканні великих сум грошей та ювелірних виробів- краще скористайтесь послугами банків;
  • на кредитних чи  зарплатних картках не залишайте пін-коду доступу до рахунку. В разі викрадення картки негайно зверніться у найближче відділення банку, аби заблокувати особистий рахунок;
  • найбільш певним захистом для вашої оселі залишається сигналізація. Не заощаджуйте грошей на її встановленні, адже зазвичай сума викрадених речей набагато перевищує суму вартості охоронної системи;
  • у випадку коли помічаєте підозрілих осіб, що намагаються увійти до вашого під’їзду, або коли біля квартир мешканців бачите не власника, а особу, що не викликає довіри -  не намагайтеся самі щось вирішити, одразу телефонуйте до поліції.

Будь-яка інформації може виявитися дуже суттєвою, тому не бійтесь помилитись (правоохоронці з’ясують, ким саме є особа, яка викликала у вас підозру).

Коли до Вашої домівки все ж таки проник злодюга (наприклад, повертаючись додому помічаєте, що вхідні двері квартири відчинені, замок зламаний), терміново телефонуйте до відділу поліції і ні в якому разі не заходьте до приміщення. Ви можете не тільки знищити сліди злочинця, а й натрапити на нього самого, якщо зловмисник не встиг залишити обікрадену оселю. Пам’ятайте, легше крадіжку попередити, ніж потім відшукати «домушника».

 

                                                За матеріалами Миргородського відділу поліції

ГУНП в Полтавській області

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]