Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Упровадження спадщини В.О. Сухомлинського в освітній процес
2018-12-05

       З метою популяризації вивчення та застосування у навчально-виховній роботі педагогічної спадщини В.О.Сухомлинського та з нагоди відзначення 100-річчя від дня народження великого Педагога , 29.листопада  у ДНЗ №5 «Сонечко» (завідувач Шклярук Л.М.) відбулося засідання постійнодіючого семінару завідувачів та вихователів – методистів  на тему «Упровадження спадщини В.О. Сухомлинського в освітній процес ЗДО». 

«Дитинство - яскрава, неповторна сторінка в житті кожної людини, а дитячий садок - це той світ, в якому дитина проживає найважливіший період свого розвитку, і від того, хто буде поряд із нею, яким буде зміст її виховання, що буде використовуватись для її розвитку, залежить не лише майбутнє дитини, а й майбутнє родини, майбутнє країни, майбутнє народу. А літературна спадщина В. Сухомлинського є незаперечною універсальною скарбницею для використання у роботі з дітьми. Вона пронизана ідеєю гуманізму, людяності, доброчинності, любові» -  наголосила завідувач Шклярук Л.А.   

             Педагогічний колектив закладу творчо працює над реалізацією педагогічної концепції В.О.Сухомлинського. Освітній процес у закладі спрямований на забезпечення розвитку кожної дитини відповідно до її індивідуальних особливостей, зміцнення фізичної і розумової працездатності. Особливу увагу педагоги приділяють соціалізації дитини, засвоєнню нею відповідної системи цінностей, норм національної та загальнолюдської культури.

      Розуміння життєвих моральних  цінностей та правил дошкільники продемонстрували  під час занять. Так, під час інтегрованого заняття «Є у кожного родина: міцна, тепла і єдина»  діти групи раннього віку «Малятко» (вихователь Помєщикова Л.О.) навчалися співчувати , допомагати  Півникові та його родині : нагодували їх, відшукали дитинчат, які розгубилися. Пальчикова гра «Моя сім я» спонукала діток до розповіді  про свою родину. Наприкінці заняття  присутні у подарунок отримали  курчатка - сюрпризи.

     Вихователь старшої групи «Веселка» Дудніченко  С.О. під час інтегрованого заняття запросила дітей на екскурсію до музею творів В. Сухомлинського. У першій кімнаті  музею дошкільнята перевтілювалися у героїв казки «Заєць і морква». Діти визначили для себе моральне правило: завжди залишайся самим собою і не переймай поганих вчинків у інших. У другій кімнаті малята за допомогою дослідів з водою знайшли відповідь на запитання : що потрібно робити, щоб наша душа була чистою? Третя кімната музею приховувала таємницю : відгадати казки  В.Сухомлинського за ілюстраціями та персонажами. У «Цікавій майстерні» - четвертій кімнаті музею – дошкільнята створювали із солоного тіста сюжети до казок відомого письменника. На згадку про подорож діти подарували гостям частинку свого серця.

    Відеофільм «Презентація роботи закладу за темою «Упровадження спадщини В.О. Сухомлинського в ДНЗ № 5 «Сонечко» спонукав присутніх до роздумів наслідувати втілювати  та впроваджувати ідеї та погляди видатного Учителя  у своєму освітньому закладі.

     Майстер-клас «Мудра торбинка – для вихователів родзинка», який  провела вихователь – методист Солонець І.М.,  допоміг кожному  учаснику семінару усвідомити особисту відповідальність за розвиток дошкільного закладу та спонукав до творчого пошуку. Така інтерактивна форма роботи згуртувала присутніх навколо поставленої мети.

     Пізнавальним вкрапленням засідання була запропонована бібліографом міської бібліотеки Карач І.А. лекція «В. Сухомлинський – світовий вимір», під час якої Ірина Анатоліївна здійснила екскурс – аналіз творів видатного письменника  на шпальтах сучасних журналів та газет.

      Заслуговує на увагу родинна виставка  малюнків та виробів з природного матеріалу за творами В. Сухомлинського.

      Завершуючи семінар кожний учасник мав змогу подарувати своє «серце» з побажаннями від проведеного заходу.

      І наостанок, було вироблено методичні рекомендації щодо реалізації педагогічної концепції В.О. Сухомлинського.

Л.М. Гречка,

методист відділу освіти

Миргородської міської ради

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]