Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Упорядкуймо місцевий пляж!
2015-04-03

"Мені лікар  сказав, що маю проблеми з хребтом і рекомендував  займатись  плаванням", - говорила дівчинка років 13-14 вчительці, яка  привела учнів на медогляд у поліклініку. Будучи поряд і почувши це, я задумався. Адже всім відомо, що зараз багатьом  дітям діагностують захворювання хребта. Це знають і лікарі, і вчителі, до речі, 12 із них є депутатами міської ради. Виникає питання: де плавати? Басейн у санаторії ім.Гоголя. Але  не дуже зручно і  не всім по кишені. Міський пляж? Так, п'ять місяців у рік можна безкоштовно досхочу наплаватись, зміцнивши своє здоров'я.

Уявивши всі пляжі, які довелося бачити у своєму житті, роблю  визначення, що таке пляж. Пляж - це впорядкована піщана берегова ділянка водойми чи річки,  вільна  від зелених насаджень. Зараз на сучасній території міського пляжу ми маємо близько трьох десятків тополь. Пісок покритий опалим листям та сухим галуззям, купи сміття, і усе це потрапляє у воду. Страшно навіть подумати, що гілляки чи верхівки тополі від пориву вітру зламаються і впадуть  на людей, які відпочивають.

Міський пляж має відповідати добрій славі міста-курорту, де  мешканці, а особливо молодь, могли б комфортно відпочивати. Передбачаючи відповідь, що на все це потрібні кошти, а їх немає, дозволимо собі  внести деякі пропозиції загального характеру:

- спиляти всі дерева на території  міського пляжу (тут прибуток перевищує видатки). Умова: після  кожного спилювання дерева - повна зачистка;

- провести суботник силами учнів шкіл, студентів коледжу й училища. Кожному  по декілька квадратних метрів, але зачистка повинна бути ідеальною (безкоштовно);

- на схилі  в п'яти місцях побудувати широкі сходинки, між ними - зелений газон та парапет у верхній частині. Обов'язково передбачити можливість гірок для санчат у зимовий час;

- встановити  грибки від сонця та інше пляжне обладнання;

- а ще облаштувати місце для любителів зимового купання.

Для виконання пункту 3 і 4, я впевнений, знайдуться заможні люди, яких, до речі, у Миргороді достатньо, які побажають отримати моральне задоволення від зробленого для громади. Такі люди живуть, горять і творять, а не  існують, чадять і отруюють навколо себе суспільство.

Відповідальними за мікрорайон "Центральний", в якому знаходиться міський пляж, є доволі потужна і розумна група депутатів, яка, на мій погляд, візьме на себе ініціативу організації робіт. І як фахівець своє слово скаже головний архітектор.

Враховуючи дворівневий рельєф, міський пляж має велику перевагу над курортним пляжем, а тому повинен стати значно кращою окрасою Миргорода на радість громаді та  гостям нашого міста.

Дмитро Терещенко

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]