Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Українці можуть звертатись за компенсацією та кредитами на енергоефективні заходи до трьох банків
2015-04-09

«На засіданні Уряду прийнята постанова Кабінету міністрів України про компенсації витрат наших громадян по енергоефективності, зокрема придбанню «негазових» котлів, утепленню індивідуальних будинків, а також багатоповерхівок», - повідомив Віце-прем'єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та жилого комунального господарства України Геннадій Зубко під час брифінгу в середу, 8 квітня.

«Сьогодні нам потрібно масово донести до людей інформацію, що звернувшись зокрема, до «Ощадбанку» і надавши документи про придбання енергоефективних матеріалів можна отримати кредит і відповідну компенсацію», - наголосив Геннадій Зубко. За його словами, до цієї програми долучено «Ощадбанк», «Укргазбанк» та «Укрексімбанк». «Ми очікуємо, що до цієї програми долучаться міжнародні фінансові організації», - додав він.

Віце-прем'єр-міністр України підкреслив, що уряд чекає від парламенту прийняття закону про спільну власність, який дозволить долучити до цієї програми  не лише будинки, де створено ОСББ, а й решту, де мешканці будуть обирати собі управителя, який буде уповноважений залучати відповідні кошти.

«Урядом передбачено 343 млн. грн. на цю програму, які будуть розподілені за трьома напрямками. 47,6 млн. грн. – на компенсацію придбання «негазових» котлів, 198 млн. грн. – на компенсацію коштів на утеплення індивідуальних будинків, зокрема, придбання матеріалів не покрівлю, вікна, утеплення стін та приладів обліку теплової енергії. 97,9 млн. грн. – на компенсацію придбання енергоефективного обладнання та матеріалів ОСББ», - пояснив Геннадій Зубко. За його словами уряд очікує, що додатково на цю програму буде залучено 1,23 млрд. грн. приватних інвестицій, а загальний обсяг інвестицій на заходи енергоефективності складатиме 1,5 млрд. грн.

Віце-прем'єр-міністр України зазначив, що ця програма охопить близько 134 тис. сімей. «Це незначна сума у порівнянні із потребами ринку енергоефективності, але це перший крок у напрямку до приведення нашого житлового сектору до сучасних вимог по зменшенню споживання природного газу. Вже з квітня можна розпочинати роботи і по встановленню лічильників і проведенню термомодернізації. Ми маємо повне розуміння з нашими європейськими партнерами, які готові долучитись і інвестиціями, і інжинірингом, і принести в Україну сучасні технології», - сказав Геннадій Зубко.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]