Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Удосконалено порядок надання житлових субсидій
2021-01-18

16 грудня 2020 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову №1282 «Про внесення змін до деяких постанов», якою удосконалено порядок надання населенню житлових субсидій. Зазначена постанова набрала чинності 24 грудня 2020 року.  Вказаною постановою, зокрема, змінено умови призначення житлової субсидії у випадку коли загальна площа житлового приміщення перевищує встановлені постановою норми. Якщо раніше субсидія не призначалась у разі, коли опалювальна площа перевищувала 120 кв. метрів для квартир та 200 кв. метрів для індивідуальних будинків, то відтепер для визначення права враховується загальна площа житла – не більше 130 кв. метрів для квартир та 230 кв. метрів для індивідуальних будинків.

  Внесеними змінами також надана можливість отримувати житлову субсидію домогосподарствам, у складі яких є особи, що офіційно працюють за кордоном у країнах, з якими Україною не укладено договорів про соціальне забезпечення, або перебувають за кордоном у період догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.
    Крім того, надано право на отримання житлової субсидії на загальних підставах особам, які набули право власності на житло (земельну ділянку) протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії, зокрема, шляхом успадкування чи отримання майна у дарунок.
    Особи, які (за яких) не сплатили єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування і відповідно до законодавства звільнені від його сплати також мають право на отримання житлової субсидії на загальних підставах.
    Звертаємо увагу! Внесені зміни застосовуються при визначенні права на призначення житлової субсидії за новими зверненнями.
    Для сімей, які отримують субсидію в опалювальний період 2020/2021 року нові умови будуть застосовуватись при визначенні права на наступний період з 1 травня 2021 року.
    Сім'ям, яким не було призначено житлову субсидію у зв'язку з успадкуванням майна, відсутністю сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, але вони відповідно до законодавства звільнені від сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, у складі домогосподарства яких є особи, які офіційно працюють за кордоном в країнах, з якими Україною не укладено договорів про соціальне забезпечення, необхідно подати відповідну заяву та декларацію.
    Подати заяву на призначення субсидії в електронному вигляді можливо через сайт Мінсоцполітики в розділі Е-сервіси за цим посиланням https://subsidii.mlsp.gov.ua/

Начальник відділу грошових

виплат та компенсацій УСЗН

Миргородської міської ради

Галина Савенкова

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]