Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Учні оздоровились не тільки тілом, а й душею
2015-10-02

Всесвітній день туризму - свято, що відзначається щорічно 27 вересня з метою пропаганди туризму, висвітлення його внеску в економіку світової спільноти, розвитку зв’язків між народами різних країн. Це свято у 1979 р. встановила Генеральна асамблея Всесвітньої туристичної організації в Іспанії. Вже традиційно навчальні заклади Миргорода проводять заходи до всесвітнього дня туризму.

Про те, як відзначили всесвітній день туризму у середній школі № 1, розповідає учениця 8-Б класу цієї школи Наташа Стельмахова:
  – Я була у складі нашої команди. Команда 8-Б класу брала участь у туристичних змаганнях,  які проходили у березовому гаю,  на так званій «тарілочці». Спочатку у нас був конкурс на виживання в екстремальних умовах. Учитель географії зробив нам завдання, щоб ми могли показати, як можна вижити в лісі без спорядження, запасів їжі, вогню... А потім нас запросили на змагання. По закінченню змагань ми разом із своїм класом зварили кашу. Її зварити нам допомогла наш класний керівник Блогощюк Тетяна Іванівна. А взагалі у змаганнях брали участь учні з 5 по 11 класи - це близько трьохсот осіб.

Учні спеціалізованої середньої школи № 5 вже традиційно всесвітній день туризму відзначають на так званому «острові». Мені вдалося поспілкуватися із завучем цієї школи Оленою Ярославською.

– Вже традиційно наша школа проводить всесвітній день туризму на цій території. Учні 6-8 класів – одна вікова категорія і 9-11 класів – старша вікова категорія. Що входить в конкурсну програму?  По-перше: візитівка команди, де учні представляють назву команди та девіз. Звичайно тут враховується їхня згуртованість, організованість і відповідність тематиці. Другий конкурс у нас – це конкурс «туристичне багатоборство», де діти показують швидкість та свої вміння - це і різноманітні переправи, маятники, мателики, підлази . Третій конкурс –  туристична пісня, де клас повинен проявити себе, як єдина, цілісна команда. Невід"ємна частина нашого свята –  туристична каша. Жоден турист не може вижити, мабуть, буз справжньої туристичної каші. Діти її чекають і свято це дуже люблять! – пояснює Олена Ярославська.

Для учнів школи це був не просто туристичний похід, а й нові досягнення. А ще усі отримали масу позитивних емоцій та оздоровились не тільки тілом, а й душею.

Вікторія Лисенко

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]