Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У річницю перепоховання Кобзаря в Миргороді поклали квіти до його пам’ятника та виконали пророчі пісні на слова поета
2018-05-22

22 травня 1861 року відбулося перепоховання Тараса  Шевченка. Нагадаємо, Кобзар помер 10 березня цього ж року. Його поховали на Смоленському кладовищі, що у Петербурзі. Згодом, вирішили виконати Заповіт Шевченка і поховати його «…серед степу широкого на Вкраїні милій». 20 травня останки Кобзаря перевезли до Києва, згодом – до Канева.

Дві доби домовина перебувала в Успенському соборі. Брати Тараса Шевченка хотіли поховати його біля стін Успенського собору, але Григорій Честахівський, який супроводжував прах поета зумів відстояти виконання останньої волі Тараса Шевченка. І 22 травня, після відслуженої в церкві панахиди, прах віднесли на Чернечу гору.

У Миргороді, де Тарас Шевченко написав кілька творів, вшанували цю знаменну дату по-особливому урочисто. Біля пам’ятника Кобзареві лунали його пророчі слова. Твори виконали хорові колективи Харкова та Івано-Франківська, що нині гастролюють Україною. 21 травня вони дали благодійний концерт на сцені ПК курорту "Миргород", а 22 травня спільний хор виконав пісні на слова Тараса Шевченка біля його пам'ятника.

У заходах взяли участь міський голова Сергій Соломаха та представники ПрАТ "Миргородкурорт" на чолі з Генеральним директором Олександром Гавловським.

 

 

 

 

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]