Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У полі зору депутатів – розробка Стратегії сталого розвитку Миргородського субрегіону
2018-05-11

10 травня на засіданні комісії з питань соціальної політики, охорони праці, забезпечення правопорядку та демократичного цивільного контролю над Воєнною організацією і правоохоронними органами, охорони здоров’я, материнства і дитинства було розглянуто та обговорено низку проектів рішень, підготовлених на 37 сесію міської ради.

У порядку підготовки чергового пленарного засідання на депутатській комісії обговорили економічні, соціальні та медичні теми, зокрема, проект Стратегії сталого розвитку Миргородського субрегіону до 2028 року. Це документ, за яким наше місто, а у перспективі ОТГ, розвиватиметься у подальшому.

За словами начальника відділу економічного прогнозування і туризму Оксани Голуб, новий документ – це вимога часу, оскільки попередній завершився торік. Стратегію сталого розвитку Миргородського субрегіону до 2028 року розроблено за підтримки проекту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст», який впроваджує Федерація канадських муніципалітетів за фінансової підтримки Уряду Канади у співпраці з представниками управлінь, відділів міськвиконкому, депутатів Миргородської міської ради, суміжних територіальних громад, керівників підприємств і установ, підприємців, представників громадських асоціацій, незалежних експертів.

За словами Оксани Голуб, у рамках процесу розробки стратегії 20 листопада 2017 року було підписано договір про співробітництво громад сільських рад, території яких прилеглі до м. Миргорода (відповідно до п.331 ст.26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", Закону України "Про співробітництво територіальних громад"), в тому числі такі сільські ради, як: Вовнянська, Гаркушинська, Дібрівська, Зубівська, Петрівцівська, Попівська, Слобідська, Хомутецька, Шахворостівська та Ярмаківська.

Стратегія передбачає основні напрямки розвитку, заходи та їх фінансування. Стратегічними напрями розвитку субрегіону визначено: розвиток бізнесу та зеленої економіки; розвиток лікувально-бальнеологічної та рекреаційно-туристичної сфери; формування екобезпечного соціально-культурного простору субрегіону; покращення системи управління та активізація громади субрегіону.

Мета Стратегії сталого розвитку Миргородського субрегіону полягає у вирішенні спільних проблем та реалізації спільних завдань щодо ефективного розвитку продуктивних сил громад, раціональне використання ресурсного потенціалу, створення комфортних умов життя населення, забезпечення екологічної безпеки та вдосконалення територіальної організації суспільства, що буде досягнуто через спільну реалізацію інтересів влади, громади та бізнесу.

Після презентації та широкого обговорення своєрідної дорожньої карти розбудови миргородського краю, члени профільної комісії погодили проект рішення на сесію.

Також на засіданні було обговорено такі проектні рішення: Про затвердження Міської програми «Здоров’я жителів міста Миргород» на 2018 рік; Про затвердження Програми зайнятості населення м. Миргорода на 2018 – 2020 роки; Про затвердження натуральних норм забезпечення населення твердим паливом та скрапленим газом для надання пільг і житлових субсидій у 2018 році; Про внесення змін до Програми соціального захисту населення  м. Миргорода на 2018 рік, затвердженої рішенням 33 сесії міської ради 7 скликання від 19.12.2017 № 272; Про внесення змін до рішення 35 сесії міської ради 7 скликання від 28.02.2018року №28 "Про затвердження Програми підтримки розвитку територіального сервісного центру №5344 регіонального сервісного центру МВС в Полтавській області на 2018 рік"; Про внесення змін до рішення 21 сесії міської ради 7 скликання від 27.02.2017р. №12 "Про затвердження списку присяжних Миргородського міськрайонного суду"; Про призначення директора комунального некомерційного підприємства "Миргородський міський центр первинної медико-санітарної допомоги" Миргородської міської ради та депутатські запити.

       У "різному" депутати зупинилися на розгляді таких питань: про звернення Миргородської міської ради до Верховної Ради України щодо ухвалення Антиолігархічного пакету докорінних перетворень та про використання червоно-чорного прапора національно-визвольної боротьби народу як прапора національної гідності на території міста.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]