Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У Миргороді вшанували пам’ять жертв Голодоморів
2021-11-26

За свою багатовікову історію Україна пережила чимало трагедій, але Голодомор став найжахливішою з них. В останню суботу листопада українці вшановують пам’ять жертв Голодоморів різних років. Трагедія 1932-1933 років вписала чорну сторінку і в історію Миргорода.  Очевидці переповідають, що в нашому краї голодною смертю померло майже 10 000 людей, кожна четверта - дитина. Свідченням цієї трагедії є  Меморіальний комплекс жертвам голодоморів, пам'ятний знак та музей Голодомору на вулиці Єрківській.

Надвечір п'ятниці представники міської, районної влади та  громадськість вшанували закатованих голодом жертв геноциду Українського народу 1932-1933 років на місці масового захоронення дітей у сквері Скорботи. Хвилиною мовчання миргородці згадали закатованих голодом жертв та поклали  квіти з колосків і лампадки  до пам'ятного знаку та до Меморіалу.  

"Наше завдання – зберегти пам'ять про криваву сторінку в історії українського народу, розказати про долю людей, які намагалися вижити в роки голоду, наступним поколінням. Ми разом згадуємо трагічне заради єднання, задля того, щоб об'єднати людей і тим посилити наше бажання уникнути повторів такої трагедії на майбутнє," –  сказав міський голова Сергій Соломаха.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]