Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У Миргороді все буде ProZorro
2016-05-16

Відповідно до закону "Про публічні державні закупівлі", система електронних закупівель буде поширюватися в два етапи: з 1 квітня - для центральних органів влади, з 1 серпня - для інших замовників. Закон передбачає поширення системи електронних закупівель на базі платформи Prozorro на весь масив державних тендерів, вартість яких перевищує 200 тисяч гривень для товарних закупівель або 1,5 мільйона гривень для замовлення робіт.

На даний час, виконавчий комітет міської ради активно проводить підготовчу роботу до впровадження системи електронних закупівель. Зокрема, 28 квітня 2016 року, за ініціативи Миргородської міської ради, було проведено навчання всіх представників бюджетних установ та комунальних підприємств, які мають відношення до здійснення закупівель за державні кошти, Полтавською торгово-промисловою палатою на семінарі-тренінгу "Правові та практичні аспекти державних закупівель в Україні".

Наразі представники бюджетних установ реєструються та вчаться працювати в системі електронних закупівель ProZorro у тестовому режимі.

Закон України "Про публічні закупівлі" вводиться в дію з 1 квітня 2016 року - для центральних органів виконавчої влади та замовників, що здійснюють діяльність в окремих сферах господарювання та з 1 серпня 2016 року - для всіх замовників. Отже, керуватися його нормами, що регламентовані ст. 2 "Сфера застосування закону" щодо можливості використовувати електронну систему закупівель з метою відбору постачальників товарів чи надавачів послуг або виконавців робіт буде доречно з моменту введення вищевказаного закону в дію безпосередньо для замовників.

Звертаємо увагу на те, що використання системи електронних закупівель  Законом України "Про публічні закупівлі" не визначено обов’язковою нормою, а пропонується як альтернативна можливість. Обов'язковим для замовників є лише оприлюднення звіту про укладені договори згідно абзацу 3 п.1 ст. 2 вищевказаного закону.

Ще одним аргументом у необхідності досконального аналізу у прийнятті рішення щодо впровадження електронної системи закупівель є питання участі в цьому процесі місцевих виробників та постачальників товарів та послуг. Система електронних закупівель ProZorro вимагає плату від учасників-підприємців, а, отже, є не досить простою для їх участі. Виведення ж дрібних підприємців за межі даного ринку є небезпечним, бо частка надходження від суб’єктів малого підприємництва до бюджету постійно збільшується та на сьогоднішній день становлять понад 8%.

Але, розуміючи важливість переходу виключно на електронну систему закупівель, з метою забезпечення максимальної ефективності використання та економії бюджетних витрат, розширення добросовісної конкуренції, відкритості та прозорості на всіх стадіях закупівлі товарів, робіт та послуг за кошти міського бюджету, влада найбільш зацікавлена у якнайшвидшому переході на он-лайн закупівлі.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]