Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У Миргороді відбувся ІІ Літературний форум «Поезія, одягнена у джинси…»
2020-08-26

20 серпня 2020 року у приміщенні Миргородсього РБК пройшов ІІ Літературний форум «Поезія, одягнена у джинси…», в рамках якого було відзначено почесними нагородами учасників V загальноміського конкурсу «Молоді літератори Миргорода». 

Автори поезій віком від 12 до 30 років  презентували свої творчі доробки та були нагороджені Дипломами і цінними подарунками від спонсорів та партнерів проєкту. Молодіжне літературне об’єднання «Білий Кінь» поповнило свої творчі ряди новими обдарованими іменами поетів-переможців: Юлія Стрілець, Софія Богаєнко, Єлизавета Коваленко, Дар’я Смородська, Олена Іваніщева (с.Зуївці), Тимофій Литвиненко (смт. Ромодан), Таїсія Закладна (с.Білоцерківка). Переможці декламували власні поетичні рядки, розповідали цікаві й непересічні історії їх створення та відповідали на численні запитання присутніх. Усіх учасників форуму поєднала не тільки любов до авторських поезій, а й обов’язковий дресс-код заходу - джинси.

ІІ Літературний форум «Поезія, одягнена у джинси…» став відкритим інтерактивним простором для спілкування  усіх небайдужих та дотичних до поетичного і прозового слова.  Форум об’єднав у єдиное творче коло професійних авторів різного віку та початківців, які  мали змогу поспілкуватися й надихнутися на подальшу творчість. Надзвичайно цікавими, змістовними  та динамічними були  виступи запрошених спікерів: психологиня Валентина Сидоренко; режисер аматорського театру-стіудії «Благословенний час» - Віктор Шаповал; знана миргородська поетеса, а нині студентка Києво-Могилянської академії - Валерія Сергєєва; начальник Відділу молоді і спорту Миргородської міської ради - Вікторія Козлова; поетеса і фотохудожниця, а також членкиня миргородскього літературного об’єднання «Дієслово» - Маргарита Олійник-Локай;   провідний бібліотекар міської дитячої бібілотеки, дитяча письменниця, дворазова лауреатка «Корнійчуковської премії» -  Людмила Маркова.  Своєрідним підсумком, сповненим критичних та водночас турботливих порад і настанов став виступ пані Ірини Карач, яка є досвідченим філологом та працює бібліографом миргородської публічної бібліотеки для дорослих імені Давида Гурамішвілі.

Яскравим музичним доповненням став виступ Марини Закаблук - талановитої скрипальки, колишньої вихованки Миргородської ДМШ імені А.П. Коломійця, а нині студентки Національної музичної академії імені П.І.Чайковського. А юна поетеса й талановита бандуристка  Маргарита Васьковська, яка наразі навчається у місцевій ДМШ, вразила усіх присутніх чудовим виконанням своєї авторської пісні «Українська мова», із якою перемогла минулого року на Всеукраїнському конкурсі бандуристів імені Гната Хоткевича.

Літературний форум  відбувся за фінансової підтримки Відділу молоді і спорту Миргородської міської ради. Партнери проєкту: директорка  Миргородського РБК - Ірина Іщенко; магазини: «Фотосвіт» та «Сторінка»; лідерка бізнес-групи компанії «Mary Kay» - Олена Костєвська.

Цього року миргородське літературне об’єднання «Білий Кінь» відзначає свій 5-річний ювілей. До його складу за цей час увійшло чимало талановитих молодих письменників і поетів міста та району, а у щорічному конкурсі «Молоді літератори Миргорода» протягом п’яти років  взяло участь близько 70 учаснків.

Наразі члени літературного об’єднання «Білий Кінь» готують до друку однойменне видання, до якого увійдуть творчі доробки талановитих молодих літераторів. Можливість закарбувати творчість молоді, а також отримати  грантові кошти  та організаційну  підтримку Миргородської міської ради, з’явилася завдяки перемозі голови літературного об’єднання в конкурсі Проектів у Прогамі Місто Активних Громадян (МАГ) навесні 2020 року.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]