Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У Миргороді розпочали процедуру енергосервісу
2018-02-19

В Україні налічується майже 80 тисяч бюджетних установ, які споживають у 2-3 рази більше ресурсів, ніж аналогічні установи у країнах Європи. За попередніми оцінками, термомодернізація цих будівель коштуватиме 8 млрд. доларів США. Зважаючи на суму, одним із найоптимальніших способів проведення термомодернізації в бюджетних установах є залучення приватних інвесторів (зазвичай ЕСКО) за механізмом енергосервісу.

Механізм енергосервісу є порівняно новим в Україні. Лише в 2015 році прийнято Закон України № 327-ІІІ "Про запровадження нових інвестиційних можливостей, гарантування прав та законних інтересів суб’єктів підприємницької діяльності для проведення масштабної термомодернізації". На даний час реалізованих енергосервісних проектів по Україні близько 20.

У Миргороді вирішили також розпочати впровадження механізму енергосервісу. У місті більше 30 будівель (школи, садочки, бібліотеки тощо), які утримуються з міського бюджету. Певного зменшення споживання енергоресурсів за рахунок поведінки користувачів будівель уже досягнуто. Щоб використати потенціал скорочення витрат енергоресурсів в подальшому необхідно впроваджувати високозатратні заходи.

Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №9 імені І.А. Зубковського Миргородської міської ради - одна з найбільших бюджетних будівель міста. Середнє споживання тепла за рік становить 700 Гкал. А це більше 1 мільйона гривень щорічно. Система опалення в школі не модернізувалася всі 30 років з часів побудови. Сучасні системи опалення дають доволі гарний результат по зменшенню споживання.

Так, щоб автоматизувати та оптимізувати процес опалення в школі та досягти економії енергоресурсів та зберегти комфортну температуру в приміщенні, за рахунок енергосервісного механізму можна встановити автоматичний індивідуальний тепловий пункт. Для забезпечення рівномірної  подачі теплоносія варто провести балансування системи опалення шляхом встановлення регуляторів тиску та насосних груп. Для потижнево-погодинного регулювання та встановлення оптимальної температури варто встановити програматори. Ці заходи можуть дати економію до 25%

ЕСКО – це енергосервісна компанія, яка виконує роботи із впровадження енергоефективних заходів (наприклад, утеплення фасадів, заміна вікон та дверей на енергоефективні, модернізація системи опалення, встановлення ІТП тощо). Завдяки цим заходам замовник починає економити ресурси та гроші. Частину грошей отримує ЕСКО як плату за свої послуги та повернення вкладених інвестиції.

Згідно із законодавством України, енергосервісні договори можуть укладатись на строк до 15 років. Протягом дії такого договору розмір витрат бюджетної установи на оплату енергетичних ресурсів не змінюється. Оплата договору енергосервісу здійснюється за рахунок досягнутого скорочення споживання ресурсів.

Впровадження енергосервісу поділяються на основні фази – підготовка, закупівля та безпосереднє виконання. 16 лютого 2018 року прийнято рішення виконавчого комітету міської ради "Про закупівлю енергосервісу та затвердження базового рівня споживання теплової енергії" . Базовий рівень споживання теплової енергії визначено як усереднене значення обсягів річного споживання за останні три роки відповідно до бухгалтерських рахунків. Наразі триває підготовка документації для проведення публічної закупівлі енергосервісу.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Оголошення

Графік проведення технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків м. Миргорода на квітень 2024р.

     
     
Графік проведення "гарячих" телефонних ліній у квітні

Графік проведення "гарячих" телефонних ліній за участю заступника міського голови – начальника управління комунальних ресурсів та керуючої справами виконавчого комітету на квітень 2024 року

     
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]