Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У Миргороді планують відкрити соціальне підприємство
2017-07-13

Про це у контексті звіту про роботу Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за 1 півріччя 2017 року повідомив директор цього закладу Володимир Кір"ян, звітуючи на  плановому засіданні виконавчого комітету.

Доповідач зазначив, що Центром соціальних служб для сім’ї та молоді з громадською організацією «За нами майбутне» було розроблено проект, який був підтриманий Корпусом Миру США. Ініціатива забезпечить комплексний підхід до соціальної реабілітації вразливих категорій населення шляхом проведення профорієнтаційних інтерактивних тренінгів, а також створення соціального підприємства для працевлаштування осіб з числа СЖО. Серія тренінгів буде спрямована на надання психологічної та інформаційної підтримки учасників, підвищення їх мотивації до працевлаштування, подоланні бар'єрів. В той же час створення соціального підприємства дасть реальну можливість для надання робочих місць, що дозволить зберегти достатню соціальну активність серед цих осіб, подолати проблему психологічної адаптації, підвищити відчуття власної значимості і працювати з користю для себе та громади. Для реалізації вищевказаного проекту отримано 583 974 гривень.

Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді опікується сім’ями, які опинились у складних життєвих обставинах. На даний час на обліку перебуває 73 сім’ї, в них виховується 111 дітей. Під соціальним супроводом центру перебувало протягом звітного періоду 16 сімей, де виховується 32 дитини; усім членам родин надається комплекс соціальних послуг. Протягом першого півріччя 2017 року клієнтами центру стали 604 сім’ї, в яких виховується 473 дитини.

Одним із пріоритетних напрямків роботи центру є пошук та підбір кандидатів у прийомні батьки та батьки-вихователі, соціальний супровід прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. На даний час під супроводом центру перебуває 4 прийомних сім’ї, в яких виховується 5 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Спеціалістами центру проводяться інспектування сімей з дітьми, яким призначена державна соціальна допомога, на предмет цільового використання коштів. За звітний період проінспектовано 120 сімей та складено відповідні акти обстеження матеріально-побутових умов сім'ї. Фактів нецільового використання коштів не виявлено , державна соціальна допомога використовується за призначенням.

На виконання Програми соціального захисту населення м. Миргорода на 2017 рік центром проводиться робота по оформленню та видачі одноразової матеріальної допомоги сім’ям при народженні дитини. За звітний період таку допомогу отримали 64 сім’ї.

На виконання Програми соціальної підтримки сімей, дітей та молоді  м. Миргорода центром проведено благодійні і вітальні акції та профілактичні заходи. За звітний період  проведено - 23 заходи до участі в яких залучено 705 осіб із числа учнівської молоді та дітей із сімей в складних життєвих обставинах.

Проведено оплачувані громадські роботи для учнівської та студентської молоді. Перевага при працевлаштуванні  надавалася дітям з багатодітних і малозабезпечених сімей та сімей внутрішньо переміщених осіб, а також дітям із числа сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах. Учнівська та студентська молодь на оплачуваних громадських роботах була задіяна в комунальній сфері, де виконувала роботи по благоустрою та впорядкуванню міста. На фінансування оплачуваних громадських робіт використано із місцевого бюджету 25000 грн.

Вже десятий рік поспіль, напередодні Великодня  центром соціальних служб для сім’ї та молоді проведено вітальний захід для дітей із сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах.  Цього року свято відвідало 75 дітей.

Вперше цього року до Дня захисту дітей центром  спільно з Ротарі клубом м.Миргорода проведено конкурс дитячого малюнка "Моє щасливе дитинство".

В рамках співпраці центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з Полтавською обласною благодійною організацією "Спілка Самаритян"  та громадською організацією "Мартін клуб" м.Дніпро отримано 5 траншів благодійної допомоги, яку передано сімям з дітьми, що знаходяться в складних життевих обставинах.

В рамках проектів Challenge TB, PATH, "Комплексний підхід до подолання епідемії ВІЛ/СНІД ” за підтримки ВБО "Всеукраїнська мережа ЛЖВ» ,МБФ "Міжнародний альянс з ВІЛ/СНІД в Україні» та Глобального фонду для боротьби зі СНІДом на базі центру соціальних служб надаються відповідні соціальні послуги. За звітний період  надано відповідні соціальні послуги 82 споживачам ін’єкційних наркотиків, 45 хворим на Віл-інфекцію, 2 хворим на мультиризестентний туберкульоз, 12 хворим на туберкульоз

На виконання комплексної програми соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями та ветеранів війни на 2013-2020 роки центром проводиться робота щодо санаторно-курортного оздоровлення членів сімей загиблих ветеранів, з числа учасників антитерористичної операції. Всього охоплено санаторно-курортним оздоровленням 8 членів сімей загиблих ветеранів, з числа учасників антитерористичної операції

В рамках співпраці з німецькою благодійною організацією отримано 2 транші благодійної допомоги, яку передано сім`ям учасників АТО. Колектив центру на волонтерських засадах продовжує роботу по збору та передачі допомоги для учасників антитерористичної операції.

Відповідно до Меморандуму про співпрацю з Всеукраїнським об’єднанням учасників АТО «Україці - разом!" проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота про можливість отримання "Соціальної картки учасника антитерористичної операції".

З 1 жовтня 2015 року на базі центру соціальних служб для сім’ї та молоді працює Центр безоплатної первинної правової допомоги для внутрішньо переміщених осіб. Це перший центр що був відкритий в Полтавській області.

Враховуючи суспільну значимість тимчасового працевлаштування внутрішньо перемішених осіб у рамках виконання партнерської Грантової угоди № 2015/358-673 з реалізації Проекту Європейського Союзу «Полтавська область для внутрішньо переміщених осіб» для безробітних  з коштів Фонду ЗДССУВБ було працевлаштовано 5 вимушено переміщених осіб на посади фахівців із соціальної роботи центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Фахівці, які надають допомогу ВПО, постійно підвищують свій професійний рівень, приймають участь у семінарах, тренінгах, обмінюються досвідом та здобувають нових знань для зміцнення єднання і згуртованості в громаді міста/

Модель соціальної роботи з внутрішньо переміщеними особами визнана кращою та рекомендована Мінсоцполітики для впровадження в містах населенням до 50 тисяч жителів.

З метою сприяння процесам розвитку громадської активності серед молоді, її позитивній соціалізації та залученню до вирішення локальних проблем на базі центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді працює волонтер Корпусу миру США Роксана Мартинес.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 23 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]