Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У Миргороді планують створити центр медичного забезпечення та реабілітації
2022-08-17

По всій Україні та зокрема на Полтавщині шукають місця для комплексного лікування та реабілітації військовослужбовців і населення України, що постраждало від війни. Одним із таких варіантів розглядають місто Миргород. Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, Міністр соціальної політики Оксана Жолнович, заступниця керівника Офісу Президента України Юлія Соколовська, народний депутат України Олег Кулініч, представники полтавської та миргородської влади  відвідали кілька локацій, де потенційно можна приймати людей, які потребують нейрореабілітації.

Серед таких закладів: місцева лікарня, спаціалізований санаторій та один із курортів. «Медицина Полтавщини дає гідну відповідь на всі виклики, які приносить війна. І готується до її наслідків. Щодня людей, яким необхідна тривала реабілітація, стає більше, – наголосив голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін. – Саме один з курортів Миргорода  є тим місцем, де можна накопичувати ресурси для проведення реабілітації. Обласна влада зі свого боку готова підтримувати це питання».

Міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко зауважив, що до кінця 2023 року кожна область має створити регіональні центри медичного забезпечення, психологічної реабілітації. Наразі Міністерство спільно з регіонами шукає локації, де проводитимуть відновне лікування та реабілітацію з акцентом на нейрореабілітації.

Міністр соціальної політики Оксана Жолнович розповіла, що основний фокус для неї був на спеціалізованому санаторії, оскільки міністерство має на меті розвинути соціальні послуги для вразливих категорій людей, які постраждали з часом війни і потребують догляду та місць проживання. Міністерка зазначила, що спроможності санаторію поки недостатні, потрібно співпрацювати з міжнародними партнерами для забезпечення більш комфортних умов.

Народний депутат України Олег Кулініч наголосив, що для комплексної реабілітації обрали один із курортів Миргорода тому, що тут є все необхідне, щоб розвивати даний напрямок: є приміщення, лікувальна база, медичний персонал, який має досвід. Завдяки спільній роботі Кабміну, нардепів та Міністерства охорони здоров’я будемо вирішувати нагальні проблеми комплексно.

Як зазначив Миргородський міський голова Сергій Соломаха, створення центру медичного забезпечення - це вкрай потрібний проект і він має бути успішно реалізований! Для цього треба напрацювати комплексний підхід як на державному так і на обласному  та місцевому рівнях для комплексної реабілітації населення, що постраждало від війни. 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 17 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
     
Відбудеться засідання Громадської ради

19.04.2024 року о 14:30 в залі засідань міської ради відбудеться засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Миргородської міської ради.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]