Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У Миргороді буде відділення гемодіалізу
2016-10-07

Перспективу облаштування відділення гемодіалізу на базі Миргородської ЦРЛ обговорили за круглим столом у міського голови Сергія Соломаха представники обласної та районної ради, фармацевти і медики. Учасники робочої зустрічі, яку ініціював очільник міста,  докладно проаналізували стан захворюваності та поширеності хронічних хвороб нирок мешканців міста і району та окреслили конкретні шляхи вирішення  цієї проблеми.

За словами головного лікаря миргородської ЦРЛ Ярослава Будного, щороку збільшується кількість хворих з ураженням нирок унаслідок цукрового діабету та артеріальної гіпертензії, зростають кількісні показники інфекцій сечової системи. Ускладненням перебігу гострих та хронічних хвороб нирок є ниркова недостатність. Деякий відсоток хворих потрапляє в стаціонар вже з термінальним ступенем хронічної ниркової недостатності і зберегти життя людини можна лише за допомогою «штучної нирки» або перитонеального діалізу.

На диспансерному обліку з хронічними хворобами нирок по Миргородському району перебуває – 1108 громадян, з них - 60 (місто - 38, село -22 хворих) з хронічною нирковою недостатністю. Тяжку ступінь ниркової недостатності мають - 14 чоловік. З них - 7 хворих лікуються методом амбулаторного перитонеального діалізу, 2 - з трансплантованою ниркою. Найближчим часом ниркову замісну терапію можуть потребувати 5 чоловік.

Кількість хворих, що потребують замісну терапію (гемодіаліз, перитонеальний діаліз, трансплантацію нирки), як в Україні так і в Миргородському районі кожного року зростає. Так, тільки за 9 місяців 2016 року у місті та районі розпочали лікування замісними методами, а саме перитонеальним діалізом та залишилися живими - 3  чоловіки.

Для порівняння, за 2015 рік замісну ниркову терапію в Полтавській області було вперше застосовано  38 хворим: гемодіаліз - 24 хворим, перитонеальний діаліз - 12 хворим, трансплантацію родинної нирки - 2 хворим. За словами лікаря, завдяки застосуванню високотехнологічних методів лікування можна врятувати, покращити якість та тривалість життя не однієї людини.

За круглим столом представники влади, медики та фармацевти конкретні кроки подальшої співпраці та механізм фінансування допомоги мешканцям, які мають ниркову недостатність. Попередньо досягнуто домовленості про підписання меморандуму про співробітництво та початок підготовчих робіт у відділенні Миргородської ЦРЛ. Учасники наради побували у лікарняному закладі та оглянули місце під майбутнє відділення гемодіалізу.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]