Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Тиждень української мови у П’ятій
2019-11-14

  Уже традиційно на початку листопада  у  МСШ №5  урочисто проходять заходи до Дня української писемності та мови, що усі українці відзначають 9 листопада. Цього року програма предметного тижня була, як завжди, досить насиченою. Учні мали змогу поринути в багатющий світ краси і принад рідної мови.

Заходи розпочалися мовним тюнингом «А я пишу рідною так», який сприяв удосконаленню грамотності. У фоє школи було розміщене «Дерево грамотності». Учасники гри повинні були знайти слово,у якому допущено орфографічну помилку,закреслити її червоним маркером, потім записати правильний варіант на листочку і прикріпити на гілочки «Дерева грамотності».

        Учителі та учні школи мали змогу познайомитися із новим правописом.

  5-Б клас відвідав кав’ярню-гравкон «Авторська мовознавча кухня», де Ектор,  Дмитро і Тетяна у невимушеному спілкуванні провели цікаві ігри. Учасники змагалися в конкурсах «Грамотій», «Живе словечко прочитай по губах»; мовній грі «Хто швидше», конкурсі скоромовок спотиканок, інтерактивній грі «Букет рідної мови», конкурсі сенканів «Жива криничка рідної мови». Команда переможців була нагороджена солодкими подарунками. Закінчилося дійство каво-дискотекою.

       Учні 9-А класу запросили на філологічний водевіль «У тенетах суржика», метою проведення якого  було залучити школярів до спілкування рідною мовою без використання суржикових  виразів, сприяти осучасненню,очищенню рідної мови, збагаченню словникового запасу учнів.

       Для 6-В класу було проведено  вікторину «Подорож океаном рідної мови», під час  заходу діти попрацювали над збагаченням лексики, поглибили знання про красу і багатство української мови. На заході проведено такі конкурси: «Народ скаже,як зав’яже», «Знавці приказок та прислів’їв», «Знавці фразеологізмів», «Мовне асорті», «Скажи без затримки», «Продовж вислів». А також учні продекламували гумореску П.Глазового «Кухлик» та вірш О.Лупія «Говоріть».

     Учні 8-Б класу не могли залишитися осторонь заходів до Дня української мови та писемності.

Команди жовтих, фіолетових та червоних узяли участь у мовній вікторині «Барвистий  мовограй».

     Щоб розпочати подорож, потрібно було піднятися по ескалатору «Мовні сходинки». Потрапивши на станцію «Словникову», діти активно добирали синоніми до запропонованих слів. На вулиці Звуковій учні пригадали відомості з фонетики. А на площі Гострословів  продемонстрували знання

з фразеології. Усі учні були активними й завзятими, але все ж заслужена перемога дісталася команді жовтих.

    8 листопада , учні 9-10 класів разом із учителями долучилися до акції «Всеукраїнський радіодиктант національної єдності».

   Завершальним акордом тижня української мови в нашій школі став вечір для старшокласників, який пройшов під девізом: «Українська-це модно! Українська-це круто!» Мовні конкурси ми поєднали з руханками,щоб гості не засиджувалися надовго.Адже рух-це життя! Тому учасники  конкурсів «Чорна скринька», «Антижаргон», «Знайди помилку», «Правильні акценти» та «Упіймай риму» не лише шукали відповіді на інтелектуальні завдання,а й виявили свою спритність, швидкість та згуртованість у виконанні фізичних вправ.

     Змагання юних мовознавців чергувалися з пісенними й танцювальними номерами у виконанні талантів нашої школи. А ще на вечорі прозвучав вірш учениці 10-А класу Вовк Тетяни, прочитаний юною поетесою.

     Конкурси пройшли весело і жваво,а переможці наприкінці смакували своїм призом - святковим пирогом.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]