Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Тимчасова допомога дітям
2016-02-01

Тимчасова допомога дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме. З 1 січня поточного року тимчасова допомога надається на дітей у розмірі, що дорівнює різниці між 50 відсотками прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців.

Станом на 01.01.2016 року 50% прожиткового мінімуму становить:

 - для дітей віком до 6 років – 583,50 грн.;

 - для дітей віком від 6 до 18 років – 727,50 грн.

Середньомісячний сукупний дохід сім'ї в розрахунку на одну особу визначається: як сума доходів всіх членів сім'ї за 6 місяців (липень-грудень 2015 року) поділена на 6 та на кількість членів сім'ї. При цьому до сукупного доходу сім'ї не включається розмір допомоги на який визначається право.

До складу сім'ї враховуються діти (в тому числі усиновлені) до 18 років, за умови навчання – до 23років; чоловік (дружина); жінка та чоловік, які проживають однією сім'єю, не перебувають у шлюбі, але мають спільних дітей; неодружені повнолітні діти, які визнані інвалідами з дитинства I та II групи або інвалідами I групи і проживають разом з батьками (не включаються особи, які перебувають на повному державному утриманні).

Для визначення права на призначення допомоги до територіального управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації (фактичного проживання) подаються наступні документи:

 - заява та декларація про доходи та майновий стан (бланки таких документів одержите в управліннях праці та соціального захисту населення);

 - довідка про реєстрацію місця проживання (перебування) дитини та одержувача допомоги;

 - довідки про доходи усіх членів сім'ї за період з 01.07.2015 по 31.12.2015 року (крім довідок про розмір пенсії та державних допомог).

Залежно від підстав, на яких призначається тимчасова допомога, додатково подаються такі документи:

  •  рішення суду (виконавчий лист) про стягнення з одного з батьків аліментів на дитину; довідка державної виконавчої служби, що підтверджує факт несплати аліментів одним з батьків протягом шести місяців, що передують місяцю звернення;
  •  довідка відповідної установи про здійснення стосовно одного з батьків кримінального провадження або про його перебування на примусовому лікуванні, у місцях позбавлення волі, визнання його в установленому порядку недієздатним, а також перебування на строковій військовій службі;
  •  повідомлення органу внутрішніх справ про те, що місце проживання (перебування) одного з батьків дитини не встановлено;
  •  довідка про розмір аліментів.

Важливо! Якщо звернення до управління надійде протягом січня – березня 2016 року, право на призначення допомоги буде визначено з 1 січня 2016 року.

Увага! Особи, які звернуться за призначенням тимчасової допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме вперше, допомога призначатиметься з місяця звернення і доходи сім'ї визначатимуться за 6 місяців, що передує місяцю звернення.

Особливу увагу звертаємо тих отримувачів тимчасової допомоги, які у 2015 році отримували аліменти у твердій грошовій сумі (тобто як різниця між 30 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та визначеної судом твердої грошової суми аліментів), та період виплати допомоги припадає на 2016 рік. Таким сім'ям порядок призначення не змінився, тому не потрібно з 1 січня поточного року звертатися.

 

Начальник відділу грошових

виплат та компенсацій УПСЗН

Миргородської міської ради

Савенкова Г.В.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]