Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Творчий бенефіс Наталії Харасайло
2016-03-10

У Миргороді відбувся творчий вечір поета-пісняра Наталії Харасайло "Сотворив мене Бог просто жінкою". Мистецький форум присвятили ювілейному Дню народженню землячки, авторці сотень поетичних та віршованих збірок. Мистецький захід зібрав у районному будинку культури поціновувачів творчості української поетеси, члена Національної спілки письменників України, члена Національної Спілки журналістів України, уродженки Миргорода Наталії Харасайло. Її ім'я широко відоме не тільки в Україні, її щире слово - це цілий світ людських почуттів. Кожен її вірш - естетичне явище з глибоким філософським змістом пізнання світу, - так висловилася про землячку мистецтвознавець Наталія Беркута.

Знаний композитор О.Мірошниченко сказав: "Наталя Харасайло - поетеса від Бога. Вона світла душа. Її вірші такі самі". Мабуть, тому її поезія, ніколи не втрачаючи прямого зв'язку з народною творчістю, так легко попрямувала зворотнім шляхом: десятки її творів буквально "пішли в народ", покладені на музику і стали народними піснями і навіть романсами, які звучать у виконанні аматорів та професійних співаків. У цьому мали нагоду вкотре переконатися всі, хто завітав на творчий вечір поетеси.

Від імені міського голови Сергія Соломахи Наталію Харасайло привітав заступник міського голови, депутат Полтавської обласної ради Костянтин Кірпосенко. Сюрпризом для ювілярки став подарунок про який потурбувалася громадськість та адміністрація курорту "Миргород" – сертифікат на відпочинок у миргородській оздоровниці. Наталія Харасайло свого часу написала вірш, який став піснею-гімном миргородського курорту. Теплої пори ця мелодія щодня лунає над курортом, шириться містом та возвеличує його одвічне прагнення – прагнення до миру.

Свого часу Патріарх української літератури Анатолій Дімаров, лауреат державної премії ім.Т.Шевченка, якому посвідчення члена Національної спілки письменників України вручали П.Тичина та М.Рильський, із гордістю передав естафету зі своїх рук нашій Наталії Харасайло, дав високу оцінку її творчості: "Рідко хто з сучасних поетів так володіє камерною музикою слова, як Наталія Харасайло! А як вона потрібна в наш розбурханий час! Якому звичайнісінький спокій лиш сниться, в якому справляють своє сатанинське весілля злоба та ненависть, в якому так хочеться, втомившись душею і серцем, поринути в тишу, у святу зосередженість, де ніжно тчуться слова "білим по білому", де лунає м’яка, ласкава мова. Це - Харасайло".

 

 

 

 

Фото Євгенії Рудновської

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]