Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Цілі сталого розвитку: регіональний вимір в Україні
2017-04-21

20 квітня 2017 року в конференц-залі Президії Національної академії наук України за сприяння Програми розвитку ООН в Україні (ПРООН) був проведений круглий стіл «Цілі сталого розвитку: регіональний вимір в Україні». Організатори заходу – Всеукраїнська екологічна ліга та Національна екологічна рада України.

У засіданні взяли участь близько 100 учасників з усіх регіонів України - представники міністерств, органів місцевого самоврядування, голови сільських рад, депутати різних рівнів, науковці, громадськість. Від Миргорода взяли участь депутат Миргородської міської ради Андрій Сіряк та начальник відділу муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту Тетяна Усик.

Відбулась насичена, цікава, динамічна дискусія, обмін думками. Презентовано Інноваційні проекти, кращі практики збалансованого розвитку, впроваджені у місцевих громадах. Під час заходу учасники представили власний досвід кращих практик сталого розвитку у своїх регіонах. Відбулось активне обговорення Глобальних цілей, національних завдань розвитку та першочергових дій щодо їх виконання на регіональному рівні. Були ґрунтовно розглянуті питання інтеграції складових сталого розвитку для збереження довкілля, впровадження принципів інклюзивної освіти, необхідності врахування екологічної збалансованості у використанні природних ресурсів, популяризації моделі збалансованого споживання та виробництва.

Важливі висновки:

1.Дуже багато керівників місцевого рівня знають, що таке " сталий (збалансований) розвиток.

2.Презентовані глобальні Цілі сталого розвитку є зрозумілими, актуальними та близькими для багатьох.

3.Всупереч тому, що на національному рівні стратегічні документи щодо сталого сталого розвитку не ухвалені, на місцевому рівні ці процеси вже розпочалися.

Так, на етапі розробки Стратегії сталого розвитку Миргородського субрегіону дуже важливим моментом є врахування актуальних елементів Глобальних цілей сталого розвитку. 

Цікавою та корисною була презентація Мінрегіонбуду щодо ролі Державного фонду регіонального розвитку в реалізації регіональних проектів. Ознайомитися можна за посиланням.

Довідково. 1 січня 2016 року офіційно набули чинності 17 Цілей сталого розвитку (ЦСР), які є частиною Порядку денного в галузі розвитку на період до 2030 року. Виступаючи на Саміті, Президент України зазначив, що «для досягнення ЦСР на національному рівні Україна здійснюватиме нові програми і проекти, які на практиці забезпечать макроекономічну стабільність, екологічний баланс та соціальну згуртованість. ЦСР слугуватимуть загальною основою для подальших перетворень в Україні».

У 2016 році за ініціативи Уряду України та за підтримки Програми розвитку ООН в Україні (ПРООН) визначено завдання щодо ЦСР, які відповідають актуальним пріоритетам розвитку країни. Успіх у їх досягненні великою мірою буде залежати від того, наскільки ефективними будуть заходи на регіональному та місцевому рівнях, на рівні громад. Вони охоплюють широке коло ініціатив – від інтеграції ЦСР у місцеві програми розвитку, середньо- та довгострокове планування до громадських ініціатив різного спрямування, адже спектр пріоритетів включає всі 17 ЦСР.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]