Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Третій український ковальський фестиваль ножових майстрів у Миргороді
2016-08-22

У Миргороді відбувся третій український ковальський фестиваль ножових майстрів. Учасники ковальфесту урочистою ходою у супроводі барабанщиць-мажореток та міського духового оркестру центральною вулицею прийшли у містечко майстрів. Патріотичний захід відкрили його ініціатори, засновники та організатори: міський голова Сергій Соломаха, голова Миргородської районної ради Леонід Яринич, меценат   Дмитро Горячкін, адміністратор фестивалю Валентина Федоряка та коваль з Трудолюба  Роман Марюта.

Промовці зі сцени наголошували  на значимості такого патріотичного заходу нині та піднесення його статусу у перспективі. Фестиваль відкрили вшануванням пам'яті "небесних ковалів". За час протистояння на Донбасі загинули семеро ковалів, їхні імена згадали поіменно. На святі віддали шану засновнику фестивалю Петру Федоряці. З пропозиції Дмитра Горячкіна відпер ковальський фестиваль ножових майстрів носитиме ім'я цього майстра з Трудолюба, що загинув у зоні АТО.

Після урочистого відкриття учасникам запропонували цікаву програму. У містечку майстрів працювало одразу кілька кузень: майстри кували сонячний годинник, показували процес лиття дамаської сталі та створення клинка, "кували весілля" та вчили всіх охочих ковальської справи.  Малеча з цікавістю проводила час у дитячій кузні, метали стріли та вчилися бойових видів мистецтв від реконструкторів «Русичі» із Києва. Цікавою цього разу була мистецька програма. Упродовж заходу на сцену піднімалися артисти та співали патріотичні пісні. Серед розваг на фестивалі не тільки концерт місцевих та запрошених виконавців (зокрема гурти «Стрибожі внуці» та «Гуляйгород).

Учасники заходу стали свідками "заковування весілля". На святі продовжили стародавню традицію, започатковану ковалем з Трудолюба.

Протягом дня проходили майстер-класи від ножарів та  ярмарок майстрів-ковалів. Миргородська спілка ветеранів АТО представила експозицію із привезених із зони АТО «сувенірів», представники  районового козацтва частували ковалів та їхніх помічників польовою кашею.

Завершився ковальфест аукціоном ножів від майстрів та презентацією третього майбутнього сонячного годинника для міста. Цього року його присвятили пам'яті кременчуцького коваля Дмитра Назаренка. Годинник складатиметься із 25 деталей. Лиття для проекту виконав один із учнів «Кузні Петра» Олег Пилипенко.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]