Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Тренінг з питань сталого енергетичного планування та розробки проектів муніципалітетами
2017-12-04

27-28 листопада в Києві відбувся тренінг з питань сталого енергетичного планування та розробки проектів муніципалітетами. Регіональний екологічний центр для Центральної та Східної Європи (РЕЦ) організував семінар з питань планування та розроблення проектів сталого енергетичного розвитку міст у межах програми «Місцеві ініціативи задля сталого розвитку України - LINK», яка здійснюється за підтримки Міністерства клімату та довкілля Норвегії.

Учасники семінару:  фахівці-практики з питань енергетичного планування та розробки проектів, а також українські та міжнародні експерти з питань енергетики та розробки проектів, а серед них і спеціаліст відділу муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту Миргородської міської ради Валентина Горбань, ознайомилися з питаннями розроблення планів енергозабезпечення міст, методикою відбору найбільш ефективних та економічно вигідних проектів, а також Керівництвом з питань звітності Угоди мерів щодо Клімату і Енергії.  Проведення практичних занять з енергетичного моделювання, включно з формуванням реєстру викидів, визначенням цільових показників їх скорочення, розробленням заходів із запобігання наслідкам зміни клімату та оцінкою їх ефективності, моделюванням конкретних дій та обранням найбільш ефективних й економічно вигідних серед них.

Основною метою даного семінару є підвищення інституційного потенціалу муніципалітетів України в сфері практичної підготовки планів сталого енергетичного розвитку та подальше вдосконалення навичок розробки проектів. Попри те, що політика в сфері енергетики та зміни клімату в загальному формується на державному рівні, значна частина заходів з її реалізації здійснюється на регіональному та муніципальному рівнях. Загальний успіх залежить від здатності місцевих органів влади належним чином планувати та відбирати для виконання економічно вигідні та ефективні заходи, розробляти муніципальні плани розвитку енергетичного сектору з урахуванням національних та міжнародних стратегій боротьби зі зміною клімату, мінімізуючи витрати при переході на низьковуглецеві технології, а також трансформувати плани розвитку в економічно обґрунтовані проекти та інвестиційні програми.

Темпи перетворення теперішніх міст на міста з низьковуглецевим розвитком, які є стійкими до зміни клімату, а також кліматичні, енергетичні, екологічні та соціальні наслідки такого перетворення залежатимуть від якості розроблених енергетичних планів та проектних пропозицій. Для того, аби розроблені проектні пропозиції були привабливими для державних та приватних інвестицій, необхідно розвивати ефективну співпрацю й об'єднувати зусилля фахівців у галузі енергетики та розробників проектів й інвестиційних програм.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]