Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Транспортне питання обговорили на засіданні голів рад мікрорайонів
2017-10-31

30 жовтня відбулося засідання голів рад мікрорайонів міста. За їх ініціативи було порушено питання транспортного забезпечення та пільгового перевезення на міських маршрутах. На засідання  також були запрошені начальники управлінь та відділів міської ради. Учасники обговорили поточну ситуацію та пропонували різні варіанти  вирішення цієї проблеми, актуальної не лише для миргородців, а й для багатьох міст України.

За словами секретаря міської ради Наталії Гирки, уже другий рік в державному бюджеті не передбачені кошти на відшкодування пільгового перевезення. Ці повноваження перекладені на органи місцевого самоврядування і багато міст відмовилися  фінансувати ці видатки. На місцевому рівні було ухвалено рішення компенсувати перевізникам пільгове перевезення. На 2017 рік сума компенсації складає 1 200,0 тис. грн. Фінансування здійснюється через міську програму соціального захисту. Заступник начальника управління соціального захисту населення Валентина Тимкова розповіла, що розподіл відповідних призначень проводиться  комісією щомісячно пропорційно до середньорічної кількості перевезених пільговиків, відповідно до обстежень пасажиропотоку на маршрутах, по яких укладено договір. Якщо розглядати питання монетизації пільгового перевезення, то за попередніми підрахунками, цифра складе більше 3 млн.грн. для міського бюджету. На сьогодні спеціалісти управління соціального захисту населення розглядають та прораховують різні варіанти перспективної взаємодії між надавачами та отримувачами послуг.

За словами начальника відділу економічного прогнозування і туризму Оксани Голуб, на міських маршрутах працює 4 пільгових автобуси, а в інших - передбачено одне пільгове місце. Безкоштовне перевезення пільгових  категорій громадян, з якими УСЗН Миргородської міської ради укладає договори на відшкодування з міського бюджету компенсації за перевезення окремих пільгових категорій громадян автомобільним транспортом загального користування, за такими маршрутами, як: ТОВ "Мир-Авто" (№ 1а "Багачанська - Дитяча поліклініка", № 2 "Свідницького - Зінчаші"),  ПП "ЛЮГ" (№ 16 Філія ПрАТ ЛОЗ "Миргородкурорт" БПКГ – мікрорайон "Почапці"), ПП Москаленко (№ 5 "Нафтомістечко - Філія ПрАТ ЛОЗ "Миргородкурорт" БПКГ"). На даних автобусах для зручності інформування громадян розміщують на боковому склі автомобіля табличку "Пільговий".

Усі інші міські автобуси, не отримуючи жодних компенсацій за перевезення пільгових категорій населення, добровільно погодились надавати одне пільгове місце. Дане місце в салоні автобусу обладнане спеціальним позначенням "Пільгове".

Представники рад мікрорайонів міста пропонували переглянути схеми руху пільгових автобусів до кінцевих зупинок та замінити транспортні засоби на більш габаритні. Як повідомила Оксана Голуб, фахівці відділу вивчають питання відкриття додаткових (кільцевих) автобусів до віддалених мікрорайонів міста та переглядаються графіки руху діючих маршрутів.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]