Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Сучасну біо-ТЕС відкрили в Кам’янець-Подільському
2018-07-05

Миргородський міський голова Сергій Соломаха на запрошення мера Кам’янця-Подільського Михайла Сімашкевича взяв участь в урочистостях з нагоди відкриття першої в Україні, третьої в Європі та п’ятої у світі новітньої біо-теплоелектростанції, яка вироблятиме теплову та електричну енергію й обслуговуватиме теплом 22 тисячі жителів міста.

Взяти участь у старті роботи об’єкту приїхали голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Сергій Савчук, голова Хмельницької ОДА Вадим Лозовий, голова Хмельницької обласної ради Михайло Загородний, генеральний директор енергохолдингу «Крігер» Леонід Крігер, представники Асоціації міст України, а також міський голова Михайло Сімашкевич, депутати, члени виконавчого комітету. 
Як зазначив директор КП «Міськтепловоденергія» Валерій Гордійчук, проект було розпочато 2015 року в рамках «Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання», який впроваджується за кошти кредиту Світового банку. Потужність нової ТЕС - 45 МВт. Вона не просто вироблятиме теплову та електричну енергію, а й стане альтернативою застарілим потужностям газової ТЕЦ. Адже безперебійно забезпечуватиме кам’янчан теплом, яке вироблятиметься з вітчизняного біопалива: соломи, відходів кукурудзи і соняшника, тріски деревини. 
- Той процес, який розпочався в Україні 2014 року, продовжується. І сьогодні ми маємо приклад для інших міст, які, переконаний, в майбутньому перейматимуть досвід Кам’янця-Подільського в енергетичній незалежності, - додав Сергій Савчук.
Основний акцент зроблено на технічних потужностях і особливостях об’єкту. Так, біо-ТЕС оснащено унікальною турбіною з модулем ОRС (Organic Rankine Cycle – органічний цикл Ренкіна) потужністю 1,8 МВт. Сам модуль підведений до 2 твердопаливних котлів. Також на теплоелектростанції встановлено два газових котли потужністю 12 МВт кожен, які використовуватимуться для пікових навантажень, коли температура сягатиме нижче -10оС. 
- Низька собівартість енергії, яку виробляють когенераційні установки, дозволяє окупити витрати на їх запровадження впродовж 2-3 років, - зауважив міський голова Михайло Сімашкевич. - Загалом після завершення цього проекту місто планує зменшити споживання природного газу на 15,5 млн. куб. м (або 65%) на суму близько 115 млн. грн.
 

До слова, будівництво подібної установки обговорюють і в Миргороді: розпочато попередні перемовини з потенційними партнерами – представниками Литовських компаній щодо будівництва на території міста когенераційної електростанції на біомасі потужністю 3 МВт та тепловою потужністю 12 МВт.

 

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]