Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Строкова військова служба - що потрібно знати
2019-10-24

Пільги для призваних на строкову військову службу громадян України, встановлені Законами України та іншими нормативно-правовими актами. Військовослужбовці перебувають на повному державному утриманні, розміщуються в казармах (на кораблях), забезпечуються щоденним триразовим гарячим харчуванням та військовою формою одягу згідно зі  встановленими нормами:

•   їм виплачується грошове забезпечення щомісяця в розмірі від 350 до 700 грн. залежно від займаної посади та тарифного розряду;

•    при звільненні в запас їм виплачується грошова допомога у розмірі 8-ми посадових окладів (від 2800 до 5600 грн. залежно від займаної посади та тарифного розряду);

Довідково. Для військовослужбовців з числа дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування 12 окладів (від 4200 до 8400 грн.) підпункту 7 пункту 6 постанови Кабінету Міністрів України від 30.08.2017 №704 “Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб”.

•   їм надається відпустка (10 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду до місця проведення відпустки та назад);

•   час проходження строкової в/служби зараховується до стажу роботи, що дає право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах;

•   за ними зберігаються місце роботи та середня заробітна плата, за умови офіційного працевлаштування до призову (стаття 21 Закону України “Про військовий обов'язок і військову службуˮ);

•   за ними зберігаються жилі приміщення, які вони займали до призову на строкову військову службу. Вони не можуть бути зняті з обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов;

•   після звільнення в запас (протягом місяця з дня взяття на військовий облік за місцем проживання за поданням військового комісаріату) виплачується матеріальна допомога в розмірі:

середньої місячної заробітної плати на день призову, але не менше прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня календарного року, встановленої на день призову (для громадян, які працювали) не менше 1921 грн.;

у розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на
  1 січня календарного року, встановленої на день призову(для громадян, які до призову не працювали) 1921 грн.

Довідково. Пункт З статті 8 Закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей” та постанова Кабінету Міністрів України від 08.04.2015 № 185 (із змінами).

Також, держава забезпечує соціальну та професійну адаптацію військовослужбовців строкової військової служби, які до призову на строкову військову службу не були працевлаштовані.

Довідково. У разі необхідності соціальну та професійну адаптацію проходять також члени сімей військовослужбовців за їх зверненням. Адаптація зазначеної категорії осіб провадиться центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сферах зайнятості населення та трудової міграції, трудових відносин, соціального захисту населення, за рахунок коштів державного бюджету (абзац перший пункту 5 статті 8 Закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”).

Особи, які були призвані на строкову військову службу в період навчання у вищих навчальних закладах I-IV рівнів акредитації, при звільненні зараховуються для продовження навчання до того навчального закладу, де вони навчалися до призову, незалежно від форми навчання. (пункт 2 статті 13 Закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”).

Тільки військовослужбовці строкової військової служби мають право на безоплатний проїзд всіма видами транспорту загального користування міського, приміського та міжміського сполучення (за винятком таксі) (підпункт 2 пункту 3 статті 14 Закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”).

Члени сімей військовослужбовців строкової служби мають переважне право при прийнятті на роботу і на залишення на роботі при скороченні чисельності або штату працівників (пункт 1 статті 18 Закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”).

Інші соціальні пільги, передбачені для військовослужбовців або членів сімей військовослужбовців, які загинули чи померли або пропали безвісти під час проходження служби, у разі отримання військовослужбовцем строкової військової служби поранення (контузії, травми або каліцтва) у період проходження ним строкової військової служби, що призвело до часткової втрати працездатності без встановлення йому інвалідності.

Згідно з рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 28 серпня 2014 року “Про невідкладні заходи щодо захисту України та зміцнення її обороноздатності”, введеного в дію Указом Президента України від 24 вересня 2014 року № 744/2014: військовослужбовців строкової служби до виконання завдань в зоні проведення Операції об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей залучати заборонено.

 

Головний спеціаліст Миргородського ОМВК Світлана Темченко

ОГОЛОШЕННЯ
     
Оголошення

Графік проведення технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків м. Миргорода на квітень 2024р.

     
     
Графік проведення "гарячих" телефонних ліній у квітні

Графік проведення "гарячих" телефонних ліній за участю заступника міського голови – начальника управління комунальних ресурсів та керуючої справами виконавчого комітету на квітень 2024 року

     
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]