Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Стерилізація домашніх тварин
2018-01-24

Прогулюючись вулицями нашого гарного міста не рідкість побачити одиноких, а іноді і цілі зграї безпритульних тварин, які голодні, потребуючи уваги, любові та ласки, не в змозі самі попіклуватися про себе, та, навіть, пережити холодні зимові дні, будучи ще зовсім маленькими чи вже дорослими опиняються на вулиці.

Будучи недолюбленими, а тому агресивними, вони також можуть завдати і шкоди людині. І, на жаль, дана проблема є досить актуальною та постійною. А все тому, що більшість людей, маючи вдома кішку чи собаку, заздалегідь не займаються питанням їхньої стерилізації, так як вважають, що це знущання над твариною, а через деякий час можуть просто викинути тварину, бо набридла, вагітну тварину чи її дітлахів на вулицю, так як не мають бажання чи часу пристроювати малечу, і вважають, що простіше просто позбутися їх і викинути на смітник як непотрібну річ. Таке мислення є цілком неприйнятне. Ми у відповідальності за тих, кого приручили. І якщо людина все ж взяла на себе відповідальність завести собі домашнього улюбленця, то повинна піклуватися про його життя та здоров’я постійно, і стерилізація є вкрай необхідною. Стерилізуючи тварину ви в подальшому уникаєте проблем із її здоров’ям попереджаючи утворення різноманітних хвороб та патологій статевої системи, які не є рідкістю у нестерилізованих самок. Тим самим ви піклуєтесь про здоров’я тварини, заздалегідь подовжуючи її життя на багато років. Стерилізована тварина стане слухняною, не буде агресивною, не шкодитиме, - що вам буде тільки в радість. Також, завдяки стерилізації поступово знижуватиметься, а далі і зовсім зникне, проблема безпритульних тварин, які наразі, самі того не бажаючи, переносять різноманітні захворювання, найнебезпечнішим з яких є сказ, який є небезпечним як для тварин так і для людини. Тому, закликаємо всіх не вагатися з даним питанням, і, маючи домашню тваринку, по досягненню неї статевої та фізіологічної зрілості, неодмінно відвідати ветеринарного лікаря для проведення стерилізації, а також вакцинації проти сказу з трьохмісячного віку тварини, даючи цим можливість прожити вашому чотирилапому другу довге та здорове життя, а вам - вберегти себе. Стерилізацією, а також вакцинацією тварин проти сказу займається Миргородська міська державна лікарня ветеринарної медицини, яка знаходиться за адресою: вул. Сорочинська 164, тел. 4-48-18, де наші фахівці нададуть консультацію та потурбуються про вашу тварину якісно та професійно.

 

Миргородське міськрайонне

управління Держпродспоживслужби

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]