Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Стан виплати заробітної плати та погашення заборгованості
2017-08-22

                      З метою посилення контролю за додержанням роботодавцями законодавства про працю, зокрема з питань оплати праці, особлива увага в місті приділяється стану виплати заробітної плати та погашення заборгованості з неї.

В місті  постійно проводяться  заходи щодо забезпечення конституційного права працівників на своєчасність виплати та ліквідації заборгованості із виплати заробітної плати. Однак проблема погашення заборгованості залишається не розв’язаною остаточно.

Серед економічно-активних підприємств у місті одне підприємство, яке має заборгованість із виплати заробітної плати: Державний Миргородський гренажний завод.

Державний Миргородський гренажний завод підприємство станом на 01.08.2017 року має заборгованість із виплати заробітної плати  в сумі 27,0 тис. грн., впродовж липня 2017 року вона зменшилась на 4,8 тис. грн., або на 15,1 %.

Заборгованість виникла через відсутність коштів на підприємстві. За рахунок коштів по спільному обробітку землі планується погашення заборгованості по заробітній платі, а так як рахунки всі заблоковані, то погашення проводиться через виконавчі провадження.

На трьох підприємствах, які віднесені до категорії банкрути, має місце заборгованість із виплати заробітної плати, а саме:

ДП НАК «Надра України»  «Миргороднафтогазрозвідка». Підприємство станом на 01.08.2017р.  має заборгованість із виплати заробітної плати  в сумі – 2707,3 тис. грн., впродовж липня 2017 року вона збільшилася на 44,4 тис. грн., або на 1,7%.

Заборгованість виникла із-за відсутності державного фінансування та дебіторської заборгованості.

На даний час адміністрація підприємства не може розробити  графік погашення заборгованості із виплати заробітної плати, так як воно залежить від державного фінансування та державного замовлення.

На даний час на ДП НАК "Надра України" "Миргороднафтогазрозвідка"відбулася зміна   арбітражного керуючого підприємства. 13. 04.2017р. на засіданні Господарського суду  призначено арбітражного

 керуючого - Авраменка Ігоря Миколайовича.

            27.06.2017р.відбулося засідання Господарського суду на якому визнали підприємство ДП НАК «Надра України» «Миргороднафтогазрозвідка»  банкрутом, призначено ліквідатором арбітражного

 керуючого - Авраменка Ігоря Миколайовича, відкрито ліквідаційну процедуру.

ДП ДАК «Хліб України» «Миргородський комбінат хлібопродуктів № 1» згідно статистичних даних станом на 1 серпня 2017 року має заборгованість із виплати заробітної плати в сумі 81,7 тис. грн., яка впродовж липня 2017 року зменшилася на 130,3 тис. грн., або 61,5 % .

На підприємстві всі рахунки заблоковані, погашення заборгованості із виплати заробітної плати проводиться через Державну виконавчу службу.

Станом на 01.08.2017р.  виконано 36 виконавчих проваджень на суму 207,8 тис.грн.

ТОВ «Миргородм’ясопром» у відповідності до статистичних даних станом на 1серпня 2017 року має заборгованість із виплати заробітної плати в сумі - 106,6 тис. грн.

На даний час триває ліквідаційна процедура ТОВ «Миргородм’ясопром».

19.08.2015 року Господарським судом м. Полтава було призначено нового ліквідатора арбітражного керуючого Чупруна Євгена Вікторовича.

Листом від 03.08.2017р. АТ «Дельта Банк» надав згоду на проведення першого оприлюдненого аукціону з продажу майна ТОВ "Миргородм ясопром", а саме : комплекс будівель та споруд в кількості 12-ти одиниць з початковою вартістю 1355,7 тис.грн.

15.08.2017р. відбулось засідання Господарського суду Полтавської області на якому заслухано поточний звіт ліквідатора   ТОВ "Миргородм ясопром.- Наступне засідання Господарського суду по ліквідаційній процедурі заплановано на 05.10.2017р.                                                                                                                                                                                     

З метою забезпечення реалізації державних гарантій у сфері праці, в тому числі і на право своєчасного одержання винагороди за працю, щодекадно здійснюється моніторинг стану виплати заробітної плати, що дає можливість контролювати стан погашення зарплатних боргів та упереджувати їх виникнення.

У поточному році направлено звернення до керівників підприємств та до Миргородської міжрайонної прокуратури з метою припинення порушень конституційних прав найманих працівників щодо своєчасного отримання належної винагороди за працю, та знайти можливість для проведення виплати заборгованої заробітної плати працівникам та заборгованості до соціальних фондів в повному обсязі.

У місті створено тимчасову комісію з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати (грошового забезпечення) , пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Керівники підприємств, які мають заборгованість із виплати заробітної плати  запрошуються на засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати, ( грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

За результатами засідань приймаються відповідні рішення та пропозиції щодо шляхів, механізмів і способів вирішення проблемних питань погашення на  підприємствах заборгованості із заробітної плати та недопущення їх виникнення у подальшому.

Головний спеціаліст управління

соціального захисту населення

Миргородської міської ради                                                          В. Ф. Шабатура

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]