Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Стан розгляду звернень у Миргородській місцевій прокуратурі у 2018 році
2019-02-26

Статтею 1 Закону України «Про звернення громадян» передбачено, що громадяни України мають право звернутися до органів державної влади, місцевого самоврядування, об'єднань громадян, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, засобів масової інформації, посадових осіб відповідно до їх функціональних обов'язків із зауваженнями, скаргами та пропозиціями, що стосуються їх статутної діяльності, заявою або клопотанням щодо реалізації своїх соціально-економічних, політичних та особистих прав і законних інтересів та скаргою про їх порушення.

Відповідно до статті 19 Конституції України органи прокуратури, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Законом України «Про прокуратуру» від 14.10.2014, який набрав чинності 15.07.2015, суттєво обмежено форму реалізації повноважень органів прокуратури.

Водночас, цим же Законом органи прокуратури позбавлено повноважень щодо проведення перевірок у порядку нагляду за додержанням і застосуванням законів, зобов’язання будь-яким чином посадових осіб на вчинення ними певних дій. У подальшому повноваження прокуратури було закріплено у статті 131-1 Конституції України.

Відповідно  до Закону України «Про звернення громадян» та Закону України «Про прокуратуру» в органах прокуратури, в межах компетенції, здійснюється розгляд звернень і запитів, особистий прийом громадян.

У порівнянні з 2017 роком кількість звернень громадян та юридичних осіб до Миргородської місцевої прокуратури за 2018 рік зменшилась з 1001 до 729. Зменшення звернень пов’язане із змінами у Законі України «Про прокуратуру» щодо функцій прокуратури та у Законі України «Про звернення громадян» (виключено ст.29 Закону).

Прокурорами вирішено 464 звернення (у 2017 – 653). З питань, які не в межах компетенції органів прокуратури, направлено до інших відомств для вирішення 258 звернення (340 – у 2017 році), повернуто заявникам або залишено без розгляду – 4, направлено підпорядкованим прокурорам (у відділи прокуратури) – 5 (14 – у 2017).

На особистому прийомі прокурорами місцевої прокуратури прийнято 137 громадян (у 2017 році – 315).

Керівником місцевої прокуратури прийнято 38 громадян (у 2017 році – 110).

За заявами громадян на адресу прокуратури про вчинення злочинів внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо 25 кримінальних проваджень.

 

Виконуючий обов’язки керівника

Миргородської

                          місцевої прокуратури        

                                                             С. Козинчук

ОГОЛОШЕННЯ
     
Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 березня 2024 року

Сплачуємо борги до бюджету громади!

     
     
Оголошення

Змінено час засідання виконавчого комітету

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 18 березня 2024 року

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]