Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Спасибі Вам, захисники України!
2015-10-15

14 жовтня у Миргороді відбулися урочисті з нагоди Дня захисника України, яке, хоч і має глибоке коріння, в Україні відзначається на державному рівні вперше. За легендою, ще у 860 році, військо давніх русів на чолі з Київським князем Аскольдом взяло в облогу центр православ`я – Константинополь, намагаючись захопити місто. Мешканці столиці Візантії у гарячій молитві звернулись до Богородиці з проханням про порятунок. І Богородиця, за оповіданнями, з`явилась перед людьми та вкрила їх своєю покровою (омофором, – тобто довгим, широким, великим покривалом, під яким заховалися люди).

Після цього вороги вже не могли побачити цих людей. Як вказують деякі джерела, вражений Аскольд та його дружинники прийняли святе хрещення та стали християнами. Тож традиції нашого народу тягнуться з глибин віків і приводять до цього славного Дня 14 жовтня, на Покрову Пресвятої Богородиці, яка захищає своїх дітей від усіх ворогів і надихає Українське військо боронити нашу землю, нашу славну Україну.

А нове державне свято засвідчує повагу і шану усім поборникам незалежності своєї держави, всім патріотам, які в різні роки відстоювали національну ідею та віддавали життя за краще майбутнє для своїх дітей.

З нагоди Дня захисника України міський голова Сергій Соломаха разом із своїми заступниками, працівниками апарату виконавчого комітету міської ради та воїнами Миргородського гарнізону вшанували хвилиною мовчання пам'ять миргородців Миколи Куценка, Максима Ошеки та Сергія Никоненка, які загинули, виконуючи свій громадянський обов’язок в зоні АТО.

- Ми у вічному боргу перед кожним із тих, хто ціною власного життя, проявляючи героїзм, сміливість та відвагу, захищав свій край від ворога, - сказав Сергій Соломаха, покладаючи квіти до могил Героїв. - Пам’ять про всіх героїв, які загинули у боротьбі за свободу і цілісність нашої держави, буде вічною. Вірю, що скоро військові дії припиняться і в Україні запанує мир і громадянська злагода. 

А потім у сквері Козацької Слави, за участю громадськості, послідовників козацьких традицій, представників нинішнього Миргородського полку, відбулося велелюдне віче, на якому, окрім святкових вітань, звучали слова подяки і шани усім миргородцям, хто захищав і продовжує захищати Вітчизну. Захисникам було вручено Почесні грамоти Миргородської міської ради, відзнаки Почесних громадян Миргородщини та козацької доблесті.

За традицією відбулася й церемонія посвяти в козаки й козачки групи миргородців, які виявили бажання долучитися до козацької когорти й гідно витримали належний випробувальний термін. Святковий настрій на віче забезпечували учасники художньої самодіяльності та учнівська молодь. Показовий виступ продемонстрували юні козачата із СПШ №5.

Продовжилися урочистості з нагоди Дня захисника Вітчизни церемонією відкриття меморіальної дошки Василю Третецькому, колишньому Миргородському міському голові, громадському активісту, який загинув у часи Революції Гідності у Миргороді. На будинку, де він проживав, відкрили меморіальну дошку, а на місці, де злочинці здійснили зухвалий замах на його життя, встановили пам’ятний знак.

Присутні на імпровізованому мітингу, а це рідні, друзі, товариші й соратники Третецького по громадській роботі на Майдані у Києві та на Миргородщині, добрим словом згадали Василя Пилиповича й поділилися спогадами про нього.

Віра ЯВТУШЕНКО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]