Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Солома зігріє житловий мікрорайон Миргорода та заощадить місту 2 млн. грн. на рік
2015-10-27

27 жовтня 2015 р. у Миргороді відкрили головні об'єкти Проекту USAID «Місцеві альтернативні джерела енергії: м. Миргород»: комбіновану котельню та центральний склад соломи.

У котельні п’ять старих газових котлів замінені на три сучасних, енергоефективних, та встановлений твердопаливний котел потужністю 1 МВт, що працюватиме на місцевій біомасі – соломі. Економія природного газу на цій котельні становитиме близько 600 тис. куб. м на рік. Тож замість витрачати кошти на імпортоване паливо, щорічно Полтавська область заощаджуватиме близько 2 млн грн.

Уже цього опалювального сезону оновлена котельня забезпечуватиме теплом житловий мікрорайон м. Миргорода: 10 багатоквартирних будинків, школу, дитсадок та одного комерційного споживача. У штатному режимі тепло отримуватиметься з соломи, а в періоди пікових навантажень – з природного газу.

Центральний склад розрахований на зберігання 2 тис. т тюкованої соломи. Він зведений на території миргородського КП «Спецкомунтранс» як прибудова до наявних приміщень підприємства. З центрального складу тижневий запас соломи, необхідний для роботи твердопаливного котла, транспортуватиметься на оперативний склад, розташований безпосередньо біля пілотної котельні.

Транспортування соломи здійснюватимуть закуплені в рамках Проекту машини: телескопічний навантажувач і трейлер із тягачем.

В урочистому відкритті об’єкта взяли участь міський голова Сергій Соломаха, заступник директора місії USAID в Україні, Білорусі і Молдові Джон Пеннел, перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації Андрій Пісоцький, народний депутат України, заступник голови комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Альона Бабак, начальник управління заміщення традиційних видів палива Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Юрій Шафаренко, керівник проекту МАДЕМ, виконавчий директор Інституту місцевого розвитку Руслан Тормосов, жителі мікрорайону.

 

 

 

 

 

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]