Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Сімейний затишок – кожній дитині
2016-09-30

В останній день вересня, в день великого православного свята, Дня святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії, Україна відзначає День усиновлення. Віра, Надія і Любов, які уособлюють головні християнські чесноти, втілюють ідеали мудрості й відкритого серця, безсумнівно, стали  добрими покровителями цього нового свята.

Свято встановлено в Україні, ураховуючи суспільну значущість усиновлення в забезпеченні права кожної дитини на виховання в сім’ї, з метою підтримки та розвитку національного усиновлення.

Як показує практика, саме сімейні форми влаштування надають можливість дітям уразливої категорії зростати в безпечному та сприятливому для розвитку особистості середовищі, краще готуватися до самостійного дорослого життя.

Одне  із ключових завдань центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  є забезпечення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, сімейними формами виховання: усиновлення, опіка, прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу, та їх популяризація.

Приємно відзначити, що не дивлячись на всі труднощі, які є в процесі виховання, завжди є люди, готові зігріти батьківським теплом дитячі серця. На теперішній час в м. Миргороді створено 7 прийомних сімей, в яких виховується 8 прийомних  дітей.

Питання створення належних умов для виховання дітей у сім’ї перебуває під постійним контролем центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та служби у справах дітей . Вивчення стану утримання, виховання, навчання дітей здійснюється шляхом відвідування родин та проведення роботи з прийомною дитиною та прийомними батьками. Форми та методи здійснення соціального супроводження визначаються індивідуально щодо кожної прийомної  сім’ї з урахуванням їх потреб.

Висловлюємо  щиру подяку за вагомий внесок у забезпечення реалізації права кожної дитини на виховання в сім’ї  всім усиновлювачам, опікунам, піклувальникам, прийомним батькам та батькам — вихователям, які створили прийомні сім’ї та взяли на виховання у свою родину дітей, які потребували сімейного затишку.

            Звертаємось до мешканців міста, якщо Ви вірите, що чужих дітей не буває,  що проблеми дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, - справа не тільки держави та фахівців, що кожна людина здатна змінити життя хоча б одної дитини, взявши її в свою родину, звертайтеся в  центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Миргородської міської ради за адресою: вул.. Сорочинська, 14а, к. 202, тел..55125

 

                                                                                                    Головний спеціаліст центру    

                                                                                                     соціальних служб для

                                                                                                     сім’ї,  дітей та молоді

                                                                                                     Вікторія Максимова

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]