Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Шедеври світової літератури
2016-05-17

21 травня вся Україна відзначатиме День Європи. Відзначати це свято у третю суботу травня – не така вже і давня традиція, вперше День Європи українці святкували 2003-го. Відтоді щороку в нашій державі відбуваються різноманітні культурно-мистецькі та громадські заходи, спрямовані на поглиблення розуміння між європейськими народами та українцями, підвищення нашої обізнаності про європейські звичаї та культуру. Звичайно, цього року теж буде багато цікавих заходів, до яких долучається і міська бібліотека для дорослих.

21 травня у читальній залі відбудеться кіноперегляд «День європейського кіно в бібліотеці», в рамках якого всі бажаючі зможуть подивитись та обговорити фільми європейського виробництва. А відділ обслуговування підготував цікаву книжкову виставку-перегляд «Шедеври літературної Європи» - добірку найкращих зразків європейської літератури українською мовою.

Європейська література завжди дивувала багатством жанрів. Ось і зараз ці декілька книг, що становлять лише невеличку частину із того величезного пласту, який може запропонувати читачеві Європа, здатні задовольнити найвибагливіший смак.

Польська література представлена письменником-фантастом Анджеєм Сапковським. На цей раз всесвітньо відомий автор «Відьмака» порадує читачів книгою «Вежа блазнів» - першою частиною нової фантастичної трилогії. Там буде все, що потрібно для захоплюючого твору – цікаве історичне тло, гумор, любов та пригоди.

Є на виставці й книга померлого цьогоріч класика італійської літератури Умберто Еко «Ім’я троянди» - дебютний роман італійця, написаний 1980 року, що досі лишається найвідомішим та найбільш популярним у світі його твором.

Гостросюжетний роман шведського письменника і журналіста Стіга Ларссона «Чоловіки, що ненавидять жінок» буде цікавим для всіх любителів пригод і детективів, а також для тих, хто цікавиться скандинавськими країнами.

Найвідоміший твір ірландця Оскара Уайльда «Портрет Доріана Грея» - хрестоматійний роман, який більшість із нас вивчала в школі. Та це не завадить перечитати його ще раз.

Норвезький письменник і музикант Ю Несбьо – ще один автор детективів у нашому переліку. Його роман «Син» сподобається тим, хто любить похмурі гостросюжетні історії.

Роман «Коріння небес» французького письменника Ромена Ґарі вважається одним з перших «екологічних» романів у світовій літературі. Цей твір піднімає важливі філософські та морально-етичні питання, на які варто було б відповісти кожному з нас.

Магічне поєднання реалізму та романтизму в романі видатної англійської письменниці Емілі Бронте «Грозовий перевал» зробило цей твір надзвичайно популярним. Похмура готична романтика і яскраві характери героїв і досі полонять серця читачів.

Драматичний роман «Три товариші» легендарного німецького письменника Еріха Марії Ремарка – це романтичний та трагічний твір про жахи війни, справжню дружбу та щире кохання, що попри загальний сумний настрій залишає життєствердне враження.

Всі ці книги дуже різні, вони написані в різні часи представниками різних країн та культур – і тим цікавіше поринути у подорож літературною Європою.

 

Маргарита ОЛІЙНИК-ЛОКАЙ,

бібліограф Миргородської міської публічної бібліотеки

для дорослих ім. Д. Гурамішвілі

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]