Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Шаховий фестиваль «Миргород – 2019»
2019-07-19

Традиційно, в першій половині липня в нашому курортному місті відбувся 18 міжнародний шаховий фестиваль «Миргород – 2019». У програмі фестивалю проводилися змагання з блискавичної, швидкої та класичної гри, загалом 5 турнірів. Усього у святі шахів взяли участь 285 спортсменів з Молдови, Білорусі, Португалії та з 15 областей України.

У турнірах з блискавичної та швидкої гри не було рівних чемпіону Полтавщини майстру спорту з Полтави Соловчуку Олексію. У швидкій грі результат Олексія – 6,5 очок із 7. 2-6 місця поділили кандидати у майстри спорту Саприкін Олександр (Молдова),  Куриленко Володимир (Полтава), майстри спорту Твердохлібов Віктор (Полтава), Колпаков Владислав (Львів), Поліч Сергій (Дніпро). У всіх по 5,5 очок із 7.За додатковими показниками призерами стали: Саприкін Олександр – другий, Твердохлібов Віктор – третій. Кращими серед миргородців виявилися: кандидати у майстри спорту Романів Микола – 17 місце, Бєльський Станіслав – 23 місце, Шелест Олексій – 24 місце з-поміж 72 учасників.

У турнірі з блискавичної гри результат переможця Соловчука Олексія   приголомшливий – 11 очок із 11! На 3 очки відстали призери змагань міжнародний майстер Петрова Ірина (м. Київ) та майстер ФІДЕ Калюжний Андрій (Харківська область). Кращими серед миргородців у цьому турнірі були: кандидати у майстри спорту Гранько Роман – 7 очок, 11 місце, Бєльский Станіслав – 6,5 очка, 19 місце та першорозрядник Мельничук Володимир – 6 очок, 26 місце. Всього змагалося 67 учасників.

Але ж звичайно головними були турніри з класичних шахів. Вони проводилися в трьох групах. Найцікавіше, що переможцями класичних турнірів у всіх трьох групах стали спортсмени, які вдруге брали участь у наших фестивалях.

У групі А змагалися міжнародні майстри спорту, майстри спорту, кандидати у майстри спорту, всього 31 учасник. Фантастичну гру продемонструвала міжнародний майстер із Краматорська, член юнацької збірної України Мартинкова Олена – 7 очок з 9.

Призерами стали кандидати у майстри спорту Плюха Михайло (м. Дніпро) та Непочатих Станіслав (м. Київ) – 6,5 очок з 9 і, відповідно, друге та третє місця. Треба зауважити, що всім трьом призерам немає і 20 років.

У групі В змагалися кандидати у майстри спорту та шахісти перших та других розрядів, загалом 47 учасників. Відмінно виступив кандидат у майстри спорту Тітов Сергій (м. Кам’янське Дніпропетровської області) – 7,5 очок з 9 і одноосібне перше місце!

З другого по четверте місця з результатом 6,5 очок з 9 поділили майстер спорту Поліч Сергій (м. Дніпро), кандидати у майстри спорту Христовой Дмитро (м. Мелітополь, Запорізької області) та наш земляк Бєльський Станіслав. На жаль, за додатковими показниками миргородець залишився на четвертому місці. Також були відзначені спеціальними призами миргородці: кандидат у майстри спорту Модло Олексій, Шелест Олексій, Романів Микола. Кращою серед жінок у цій групі стала вихованка шахового відділення Миргородської ДЮСШ, кандидат у майстри спорту Ставицька Влада.

Наймасовішим же цьогоріч виявився  дитячий турнір. У групі С змагалося 68 юних спортсменів віком до 14 років, від кандидата у майстри спорту до безрозрядників.  Кращою стала першорозрядниця з Києва Шарапова Поліна. Перемігши в останньому турі лідера турніру Поповського Олексія, вона одноосібно очолила таблицю. Знову, як і минулого року, другу сходинку п’єдесталу зайняв першорозрядник із м. Кам’янське Дніпропетровської області Стрельник Олександр – 7 очок із 9. Третім був – першорозрядник з Харкова Сорока Володимир – 7 очок із 9. Відмінно виступила і вихованка Миргородської ДЮСШ Овчаренко Аріна,  яка посіла третє місце серед дівчат. Іншим вихованцям шахового відділення вдалось відзначитись лише у спеціальних призах:

Даценко Микита – приз кращому шахісту до 12 років,

Пилипенко Єгор – 1 місце серед спортсменів Миргородської ДЮСШ,

Мазун Ярослав – 2 місце серед спортсменів Миргородської ДЮСШ,

Слємзін Арсеній – 3 місце серед спортсменів Миргородської ДЮСШ,

Журавель Ілля – 1 місце серед другорозрядників Миргородської ДЮСШ,

Пилипенко Олександр – 1 місце серед третьорозрядників Миргородської ДЮСШ,

Пилипенко Олександр – 1 місце серед шахістів першого юнацького розряду  Миргородської ДЮСШ,

Скок Артем – 1 місце серед безрозрядників Миргородської ДЮСШ.

Хотілося б  зазначити, що шахове свято допомогли організувати міська рада та особисто мер міста Миргорода – Соломаха Сергій Павлович, який є великим шанувальником цього виду спорту,  відділ молоді і спорту (начальник Козлова Вікторія Олегівна), адміністрація МСШ №5 (директор Горобець С.М.), адміністрація ДЮСШ (т.в.о. директора ДЮСШ Сапунков О.Л.), а також спонсори ПрАТ «Миргородкурорт» (генеральний директор Гавловський О.Д.), ПрАТ «Завод мінеральних вод» (генеральний директор Кряжев К.Ю.)

Шаховий фестиваль «Миргород – 2019» скінчився,  але ми сподіваємося на нові зустрічі за шахівницями наступного року.

Організатор турніру,

керівник шахового клубу миргородської дитячо-юнацької спортивної школи - Валерій Яворовський

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 18 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]