Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Семінар для внутрішньо переміщених осіб «Знай свої права»
2017-03-01

Благодійною організацією «Світло надії» спільно з центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Миргородської міської ради в рамках проекту, спрямованого на забезпечення прав внутрішньо переміщених осіб у Полтавській області, який реалізується за підтримки посольства США в Україні, було проведено семінар на тему «Знай свої права»,  в якому взяли участь 20 внутрішньо переміщених осіб з Миргорода.

На початку заходу Володимир Кір’ян  (директор центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді) ознайомив учасників із сучасними тенденціями в сфері прав та можливостей ВПО в м. Миргород, а також наголосив на важливості просвітницьких заходів та проектів, спрямованих на підвищення юридичної грамотності населення.

Керівник Миргородського бюро правової допомоги Людмила Горобець ознайомила внутрішньо переміщених осіб з можливостями отримання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги в м. Миргород.

За словами юриста БО «Світло надії» Вікторії Зосим,  протягом чотирьох місяців, впродовж яких даний проект реалізується в нашому місті, було виокремлено декілька блоків найбільш актуальних та розповсюджених проблем в сфері захисту прав внутрішньо переміщених осіб. Саме ці питання лягли в основу програми семінару «Знай свої права», тому інформація, котру отримали учасники, корисна для всіх без винятку.

Впродовж всього семінару з внутрішньо переміщеними особами працювали досвідчені тренери-юристи: Клименко Ігор Володимирович - начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та інформації Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області та Пирлик Юлія Михайлівна -  начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги  та роботи з адвокатами Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Програма семінару включала розгляд діючого законодавства в сфері майнових прав ВПО (купівля/продаж майна), соціального захисту ВПО (призначення/поновлення виплат, нарахування пенсій, оформлення субсидій на орендоване житло), сімейних відносин (підтвердження фактів народження /смерті в зоні АТО, оформлення розлучення, виплати аліментів). Тренери також ознайомили учасників з особливостями процедури отримання безоплатної правової допомоги (безкоштовних юридичних консультацій, адвокатського захисту) та захисту прав ВПО в судовому порядку.

Внутрішньо переміщені особи можуть отримати безкоштовну юридичну консультацію за адресою: м. Миргород,  вул. Сорочинська, 14-а, каб. 203

Контактний телефон: 099-544-51-36

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]