Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Що треба знати про самоізоляцію?
2020-03-24

Інфекційне вірусне захворювання СOVID-19 стрімко поширюється у світі. В Україні, аби унеможливити поширення коронавірусу, ввели карантин. Одним із методів карантину є самоізоляція.

Що таке самоізоляція?
  Самоізоляція – це утримання від контакту з інфікованими для того, щоб зменшити ризики поширення хвороби. Вона передбачає уникнення тісних контактів з іншими людьми – слід перебувати поряд не менше, ніж за 2 метри та не більше 15 хвилин.
 
  Кому потрібна самоізоляція:
  – якщо ви нещодавно повернулися з Китаю, Італії або з інших країн, де зафіксовано СOVID-19;

– якщо ви близько контактували хворими на коронавірус;

– якщо ви чекаєте результатів тесту на коронавірус СOVID-19.
  Людям під час ізоляції потрібні: окреме приміщення, яке добре провітрюється; часте вологе прибирання та дезінфікуючі засоби; окремий посуд і рушники, маски.
 
  Самоізоляція, якщо ви живете самі
 
  Про ваше рішення про самоізоляцію мають знати родичі або ж знайомі. Треба тримати телефонний зв'язок із кимось, хто зможе у разі потреби до вас прийти. Подумайте про резерв їжі та води. У разі необхідності речі та продукти вам можуть залишати під дверима квартири родичі чи знайомі. Можна користуватися послугами кур'єрів з дистанційною оплатою.
 
  Як самоізолюватися, якщо ви живете не самі?
 
  Треба ізолюватися в окремій кімнаті, яка добре провітрюється. По можливості варто користуватися окремою ванною та туалетом, а також окремо харчуватися. Обов’язково треба стежити за гігієною: часто і правильно мити руки з милом, проводити вологе прибирання. Якщо у вас є симптоми застуди – використовувати одноразові серветки та хустинки. Якщо необхідно контактувати з людьми, обов'язково одягати медичну маску, не забувати її змінювати. Якщо у вас є домашні улюбленці, варто теж мінімізувати з ними контакт.
 
  Як довго треба бути на самоізоляції?
 
  Самоізоляція повинна тривати не менше ніж 14 днів відтоді, як виникла причина ізоляції, тобто подорож, контакт з хворими.
 
  Коли слід говорити про госпіталізацію?
 
  Якщо під час самоізоляції у вас з'явилися симптоми, а саме: сухий кашель, утруднене дихання, гарячка – терміново треба звернутися до сімейного лікаря. Обов’язково повідомте свою історію подорожей та контакти з людьми.

Пам'ятка про самоізоляцію

Самоізоляція означає, в першу чергу, утримання від контактування з іншими людьми для того, щоб зменшити ризики інфікування. Це включає будь-які ситуації, коли ви можете тісно контактувати з іншими людьми (наприклад, близький контакт віч-на-віч на відстані менше 1 метра або тривалістю понад 15 хвилин). В тому числі публічні заходи, робота, навчання, релігійні служби, спортивні змагання, розважальні заходи, користування транспортом, екскурсії, відвідування ресторанів тощо.

Виключенням є лише звернення за медичною допомогою.

Для кого потрібна самоізоляція?
  Самоізоляція потрібна, в першу чергу, якщо:
  ■ Ви очікуєте результатів тесту на новий коронавірус СОУГО-19.
  ■ Якщо ви близько контактували з особами, що захворіли на СОУГО-19.
  ■ Якщо ви нещодавно повернулись з провінції Хубей Китайської народної республіки, Ірану, окремих регіонів Італії (Ломбардія, Пьемонт та Венето) - навіть при відсутності симптомів.
  ■ Якщо ви нещодавно повернулись з Китаю (окрім провінції Хубей), Таїланду, Японії, Південної Кореї, Сінгапуру, Малайзії, Тайваню та відчуваєте кашель, ускладнення дихання та/або підвищення температури.

Скільки триває самоізоляція?
  Якщо вам було рекомендовано або ви прийняли рішення про самоізоляцію, вона повинна тривати не менше 14 днів з дати настання випадку, який став причиною самоізоляції - подорожі, контакту з хворим тощо.

Як підготуватись до самоізоляції?
  По-перше, спробуйте спланувати час самоізоляції так, щоб у вас не виникало необхідності виходити з дому або приймати відвідувачів та гостей, в тому числі поясність це друзям та родичам, а також спробуйте обговорити умови дистанційної роботи з роботодавцем.

Збережіть контакти вашого лікаря та попередньо повідомте його про ваше причини вашого рішення про самоізоляцію, а також оберіть контактну особу з кола ваших друзів або родичів, до яких ви будете звертатись в першу чергу за допомогою.

Що робити, якщо я живу не сам/сама?
  Якщо ви проживаєте з сім'єю чи сусідами, намагайтесь ізолюватись в окремій кімнаті, яку є можливість провітрювати. Якщо є можливість користуватись окремою ванною кімнатою та/або туалетом, а також харчуватись і готувати їжу окремо - скористайтесь нею.
  Не забувайте про загальну гігієну, регулярне миття рук з милом, прибирання, в тому числі вологе прибирання поверхонь, гігієну кашлю та використання одноразових серветок та хустинок. При вимушених контактах з людьми, за можливості, одягайте медичну маску та викидайте її після використання або забруднення.
  Якщо у вас є домашні улюбленці, ізолюйте себе від них також, або мінімізуйте контакт з ними.

Як мені харчуватися та здійснювати покупки?
  Спробуйте мінімізувати походи в магазини. Якщо є можливість -попросіть друзів або родичів доставляти вам їжу до порогу дверей або користуйтесь послугами доставки з дистанційною оплатою їжі та інших необхідних товарів.

Що робити, якщо мені необхідно покинути житло?
  Якщо все ж є невідкладна необхідність відвідати місця надання послуг - одягайте маску та мінімізуйте контакти.
  Якщо потрібно скористатись транспортом - обирайте місце біля вікна та, за можливості, в пустих рядах. Користуйтесь антисептиком для рук та дотримуйтесь гігієни кашлю.
  Якщо вам стало зле в громадських місцях - негайно зверніться за медичною допомогою.

Що робити якщо в мене з'явились симптоми?
  Якщо під час самоізоляції у вас з'явились симптоми - кашель, ускладнене дихання, підвищена температура - негайно зверніться за медичною допомогою та повідомте про свою історію подорожей та можливого контактування з особами, хворими на гострі респіраторні захворювання

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]