Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Санаторно-курортне оздоровлення громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи
2020-07-22

Право на щорічне безплатне забезпечення санаторно-курортним лікуванням відповідно до Закону України ,,Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” мають учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, віднесені до 1 категорії, потерпілі внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесені до категорії 1 та діти з інвалідністю, пов’язаною з Чорнобильською катастрофою (далі - постраждалі громадяни).

Для проведення оздоровчої кампанії з державного бюджету  області спрямовано 4,8 млн грн. Додатково з обласного бюджету  в рамках обласної Комплексної програми соціального захисту і соціального забезпечення населення  області виділено 2,1 млн. грн. Вказаний фінансовий ресурс дозволить у поточному році забезпечити санаторно-курортним лікуванням 850 громадян постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

При організації санаторно-курортного лікування  застосовується порядок самостійного обрання санаторно-курортних закладів, рекомендованого профілю лікування. З обраним пільговиком санаторно-курортним закладом, управління соціального захисту населення укладає тристоронній  договір, які є підставою для направлення на оздоровлення. Фактичний розрахунок з санаторієм здійснюється після повернення постраждалої особи  з оздоровлення.

У зв’язку з запровадженням карантинних заходів, спрямованих на запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19,  в поточному році оздоровчу  кампанію розпочато пізніше.

В умовах сьогодення постраждалі громадяни обирають  переважно  санаторії, розташовані на території нашої області. Такий вибір гарантує виплату додаткової матеріальної допомоги на оздоровлення за рахунок коштів обласного бюджету  в сумі фактично здійсненої доплати за оздоровчі послуги, але не більше 4,0 тис грн.

Також з обласного бюджету проводиться виплата  матеріальної допомоги  супроводжуючій особі для одночасного придбання путівки,  у разі супроводження  на санаторно-курортне лікування  постраждалого  внаслідок Чорнобильської катастрофи   віднесеного до  категорії 1, який є особою з інвалідністю  1 групи.

В повному обсязі вирішено питання санаторно-курортного лікування дітей з інвалідністю внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Компенсацію замість санаторно-курортного лікування отримали  623 особи, віднесені до  категорії 1,  які за самостійним вибором в термін  до 15 жовтня 2019 року подали відповідні заяви до управлінь соціального захисту населення. Поряд  з цим, Департаментом соціального захисту населення спільно з громадськими  Чорнобильськими організаціями направлено пропозиції до Мінсоцполітики щодо збільшення розміру компенсаційних виплат на оздоровлення.

Питання оздоровлення громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи  відноситься до пріоритетних питань Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації.

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]