Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Розумний коридор облаштують у ЗОШ №3
2018-03-14

Ідея створити «розумний коридор», де б діти могли на перервах не лише відпочивати, а й розвивати свої вміння та засвоювати знання, виникла в керівництва школи та міського методичного кабінету. – Це буде місце, де діти зможуть розвиватися й релаксувати водночас, – розповіла завідувач методичного кабінету Миргородської міської ради Юлія Невєрова. Ідею подали на Всеукраїнський конкурс «Міста, дружні до дитини», оголошеного Асоціацією міст України (АМУ) в рамках Проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС) та перемогли в номінації «Краща ідея дружнього до дитини міста».

– Теперішня система шкільного навчання трохи не відповідає потребам наших учнів. Ми, зазвичай, дітям даємо такий об’єм знань, які не всі можуть засвоїти. Інколи їм буває навіть нудно чи пропадає інтерес до навчання. Тому вирішили створити «Розумний коридор», - розповіла директор закладу Людмила Пляшник. - Хочемо, щоб на перервах діти в ігровій формі розвивали свій інтелект, вміли відпочивати. Плануємо кожен сантиметр шкільного коридору оформити креативно: поставити столики, де діти зможуть грати в шашки, шахи, доміно, розфарбувати стіни, підлогу та облаштувати зону відпочинку з м’якими та дерев’яними лежаками й фігурними книжковими полицями, щоб діти на перерві могли погортати книгу чи журнал, – ділиться  Людмила Сергіївна.

Ходити гратися та розвиватися в шкільні коридори зможе й малеча з дитячого садка, який знаходиться поряд та діти зі станції юних техніків. Загалом у школі навчається 300 школярів, але проект охопить близько 500 дітей разом із вихованцями дитсадків та сфери позашкілля.

Основну частину витрат школа візьме на себе. Над втіленням ідеї планують працюватимуть всі разом: батьки, вчителі, технічний персонал та учні. Залучатимуть також і спонсорів з місцевих підприємств та подадуть проект на міський конкурс «Місто активних громадян», де сподіваються виграти близько 20 тисяч гривень. Проект хочуть реалізувати частково до 1 вересня.

Всеукраїнський конкурс «Міста, дружні до дитини»  протягом січня-березня 2018 року проводила Асоціація міст України (АМУ) в рамках Проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС). Його мета – збір кращих ідей та існуючих практик створення середовищ, дружніх до дитини, впровадження кращого досвіду врядування, що враховує бажання дітей та зручні умови їх життя, поширення кращих ідей та практик серед громад України тощо. Проводився він за двома номінаціями: «Краща ідея дружнього до дитини міста (селища, села)» та «Краща практика дружнього до дитини міста (селища, села)». Загалом на розгляд комісії надійшло 140 проектів з усіх областей країни. Перемогли проекти 10 громад: 4 в першій номінації та 6 – у другій. Саме серед переможців у першій номінації – Миргородська школа, яка зі своїм проектом «Розумний коридор» здобула третє місце. Миргород став єдиним населеним пунктом з Полтавщини в числі переможців.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]