Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Рішення Миргородської райради про перереєстрацію лікарні ставить під загрозу створення Госпітального округу в Миргороді
2018-01-11

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2016 року №932 "Про Порядок створення госпітальних округів" та Розпорядженням Кабінету Міністрів від 22 березня 2017 року №198-р "Про перелік та склад госпітальних округів Полтавської області", м. Миргород визначено центром Північного госпітального округу на базі Миргородської центральної районної лікарні. Згідно з Постановою, Центром госпітального округу визначається населений пункт з населенням понад 40 тис. осіб, в якому розміщена багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування другого рівня.

Рішення Миргородської районної ради про перереєстрацію лікарні, окрім значних фінансових втрат міського бюджету, ставить під загрозу роботу Госпітального округу в Миргороді, оскільки зміна юридичної адреси Миргородської ЦРЛ є грубим порушенням Постанови та Розпорядження Кабміну.

Зважаючи на ситуацію, що склалася, міський голова Сергій Соломаха, за дорученням депутатського корпусу, звернувся до голови Полтавської ОДА (копії листів направлено також до голови Полтавської обласної ради, голів Миргородської РДА та районної ради, керівникам Департаменту охорони здоров'я Полтавської ОДА та Миргородської ЦРЛ) з проханням сприяти у вирішенні питання щодо приведення право установчих документів Миргородської ЦРЛ у відповідність до законодавства України.

Ухвалене Миргородською районною радою рішення про перереєстрацію Миргородської ЦРЛ призведе до того, що жителі міста і району втратять можливість отримувати якісні медичні послуги у багатопрофільній лікарні інтенсивного лікування другого рівня. Втрата статусу Північного госпітального округу потягне за собою зменшення державного фінансування на технічне та медикаментозне забезпечення лікарні. А ще, жителі міста і району вимушені будуть на обстеження та стаціонарне лікування їздити в інші міста Полтавської області: Полтаву, Лубни, Гадяч.

Позиція міського голови Сергія Соломахи залишається незмінною: всі рішення, а тим паче ті, що стосуються обслуговування жителів міста і району, повинні проходити широке громадське обговорення та ухвалюватися на засадах гласності і публічності. Нехтуючи думкою громадян, Миргородська районна рада одноосібно прийняла рішення і фактично сфальсифікувала процедуру ухвалення вкрай важливого для громади міста і району питання. Це ставить під сумнів законність рішення Миргородської районної ради про перереєстрацію Миргородської ЦРЛ. Постає і фінансовий аспект питання: чому саме в бюджет сільської ради Попівки спрямували ПДФО від перереєстрації Миргородської ЦРЛ? Інші сільські ради, переконаний Сергій Соломаха, теж потребують коштів на вирішення багатьох питань!

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]