Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Реалізація державних гарантій у сфері оплати праці
2016-09-22

Згідно з Конституцією України кожен має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується. В Основному Законі України закріплені права кожного на належні, безпечні і здорові умови праці, на заробітну плату, не нижчу від визначеної законом, на відпочинок, право громадян на соціальний захист. Працівник має право на оплату своєї праці на підставі укладеного трудового договору (ст.21 Закону України «Про оплату праці»).

Оплата праці працівників підприємства здійснюється в першочерговому порядку, своєчасність та обсяги виплати заробітної плати працівникам не можуть бути поставлені в залежність від здійснення інших платежів та їхньої черговості (ст. 15 і cт. 24 Закону України «Про оплату праці»). Заробітна плата виплачується працівникам регулярно в робочі дні у строки, встановлені колективним договором, але не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів.

З метою забезпечення реалізації державних гарантій у сфері оплати праці, в тому числі і на право своєчасного одержання винагороди за працю виконавчим комітетом Миргородської міської ради вживаються всі можливі заходи. З початку року проведено 4 засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Одне з них пройшло за участю  начальника ГУ Пенсійного Фонду України в Полтавській області Тараторіна В. Н. На засіданнях заслухано звіти 10-и суб’єктів господарської діяльності міста. Прийняті відповідні рішення.

  Управлінням праці та соціального захисту населення провадиться щодекадний моніторинг стану погашення заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах міста. Миргородською ОДПІ ГУ ДФС у Полтавській області, Миргородською міжрайонною прокуратурою, Управлінням Пенсійного Фонду України у м. Миргороді та Миргородському районі, Миргородським міськрайонним управлінням юстиції та самими підприємствами постійно проводиться відповідна робота по зменшенню заборгованості із виплати заробітної плати, заборгованості до державних фондів.

У ході проведення системних заходів, було досягнуто позитивних результатів по погашенню заборгованості. Так, станом на 01.08.2015 року на економічно-активному підприємстві ПрАТ «Миргородський завод продтоварів «Калинка» було повністю погашено заборгованість із виплати заробітної плати, яка виникла на початку лютого поточного року.

Питання погашення заборгованості є одним із пріоритетних завдань, тому керівникам підприємств, установ, організацій  необхідно спрямувати свої зусилля в частині виконання зобов’язань щодо погашення заборгованості по заробітній платі та недопущення її виникнення.

 

  В. Ф.Шабатура ,

   Головний спеціаліст відділу праці

управління праці та соціального захисту населення

                                                         

        

ОГОЛОШЕННЯ
     
Оголошення

Графік проведення технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків м. Миргорода на квітень 2024р.

     
     
Графік проведення "гарячих" телефонних ліній у квітні

Графік проведення "гарячих" телефонних ліній за участю заступника міського голови – начальника управління комунальних ресурсів та керуючої справами виконавчого комітету на квітень 2024 року

     
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]