Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Публічні бюджети: від А до Я
2017-02-17

Цій темі була присвячена нарада, яку провів міський голова Сергій Соломаха. Очільник міста вкотре нагадав, що саме містяни мають вирішувати, яким бути Миргороду. Для реалізації суспільно-значимих ініціатив громадян, міською радою було запроваджено цільові програми. Так, у 2016 році діяла програма муніципальної підтримки громадських ініціатив. У поточному році оновлену програму трансформували в проект під назвою "Місто активних громадян" (МАГ) з відповідним фінансуванням. Наступним кроком у залученні мешканців до громадського бюджету пропонують розглянути впровадження в Миргороді Бюджету участі.

Учасницьке або партисипативне бюджетування − це інструмент прямої демократії, за допомогою якого громадяни залучаються до формування  місцевого бюджету. В рамках учасницького бюджетування люди обговорюють пріоритети розвитку громади і пропонують свої проекти. Службовці виконкому оцінюють відповідність проектів вимогам. Після обговорень громада обирає, які з проектів треба реалізувати першочергово. Обрані проекти вносяться в проект бюджету в рамках визначеної радою суми.

Такі інновації вже діють у кількох містах України. Досвід Чернігова презентували начальник фінансового управління Олена Лисенко та журналіст Ірина Синельник. Вони розповіли про методологію учасницького бюджетування. За круглим столом відбулася жвава дискусія  проектної пропозиції. В обговоренні взяли участь представники управлінь та відділів міської ради, депутати, представники рад мікрорайонів.

Проект "Публічні бюджети від А до Я: інформування, активізація та залучення громадськості" в Україні реалізує міжнародна благодійна організація "Фонд Східна Європа" за підтримки Європейського союзу та Проекту міжнародної технічної допомоги "Партнерство для розвитку міст" (Проект ПРОМІС) та  Фундації польсько-української співпраці ПАУСІ.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]