Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Природно-заповідний фонд Полтавщини
2018-04-11

Полтавський край – один із наймальовничіших регіонів нашої держави, багатий на родючі чорноземи, значні поклади газу, нафти, залізної руди та інших корисних копалин.Неповторна самобутність і краса Полтавщини, її багата історична спадщина, чисте повітря і цілюща вода обумовлюють важливе значення області як екологічно чистої зони відпочинку та туризму.

Природа краю була надзвичайно багатою з давніх-давен. Різноманіття ландшафтів рослинного і тваринного світу області обумовлене, насамперед, природними факторами – кліматичними, геоморфологічними, історичними.

З розвитком людської техногенної цивілізації та величезними наслідками її господарської діяльності (вирубування лісів, культурне перетворювання краєвидів, опустелювання, парниковий ефект тощо), виникла потреба у збереженні первозданної природи нашої планети. Для цього у світі в багатьох країнах, виділено певні ділянки суходолу та акваторії, які оголошено землями, де господарська діяльність людини обмежена або взагалі заборонена. Цим територіям надано заповідний статус.

Станом на 01.04.2018 природно-заповідний фонд (далі – ПЗФ) Полтавщини налічує 388 територій та об’єктів загальною площею 142473,3315 га, що складає 4,95 % від загальної площі області, з них 30 об’єктів загальнодержавного значення.

За інформацією Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області, встановлено в натурі (на місцевості) межі територій та об’єктів ПЗФ всього на площі 10996,38 га:

  • загальнодержавного значення: 11 об’єктів загальною площею  5357,40га;
  • місцевого значення: 52 об’єкти загальною площею 5638,98 га.

На виконання пункту 7 Указу Президента України від 23.05.2005 № 838/2005 „Про заходи щодо дальшого розвитку природно-заповідної справи в Україні” щодо вжиття заходів для недопущення приватизації земельних ділянок з особливо цінними природними комплексами на Полтавщині ведуться роботи щодо створення нових та розширення меж існуючих заповідних територій, зокрема у Великобагачанському, Зіньківському, Карлівському, Кобеляцькому та Чутівському районах.

Рішенням третього пленарного засідання вісімнадцятої сесії Полтавської обласної ради сьомого скликання від 16.02.2018 № 647 оголошені природні території ландшафтним заказником місцевого значення „Піщанка” площею 26,0 га у Карлівському районі та комплексною пам’яткою природи місцевого значення „Кургани” площею 0,82 га у Зіньківському районі.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 17 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]