Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Приписка громадян України до призовної дільниці
2021-11-18

Приписка громадян України чоловічої статі до призовної дільниці проводиться з метою взяття їх на військовий облік, визначення наявних призовних ресурсів, ступеня придатності до військової служби, встановлення освітнього рівня, здобутої спеціальності або професії, рівня фізичної підготовки, вивчення особистих якостей.До призовної дільниці щороку протягом січня - березня приписуються допризовники, яким у рік приписки виповнюється 17 років.

У 2022 році приписка юнаків 2005 р.н. буде проводитися Миргородським районним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки (військовий комісаріат) за місцем проживання.

Не підлягають приписці до призовних дільниць громадяни України, які відбувають покарання в установах виконання покарань або до яких застосовано примусові заходи медичного характеру.

Органи місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації, заклади освіти незалежно від підпорядкування і форми власності щороку до 01 грудня зобов’язані подавати до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки списки громадян України, які підлягають приписці до призовної дільниці. Зразок форми списку надано у додатку 3 постанови Кабінету міністрів України від 2016 р. № 921.

Для проведення приписки громадян України створюється комісія з питань приписки, яка розпочне свою роботу із 03 січня по 31 березня 2022 року за адресою: місто Миргород, вул. Гоголя, 150.

Для приписки до призовної дільниці громадяни України зобов'язані особисто прибути до відповідного районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки в строк, зазначений у повістці, та подати необхідні документи, перелік яких установлюється Міністерством оборони України.

Оповіщення про явку громадян на приписку проводиться на підставі розпорядження начальника Миргородського РТЦК та СП. Кожному юнаку 2005 р.н. потрібно вручити повістки, де вказується строк явки.  Вручення повісток проводиться через відповідні органи місцевого самоврядування, керівників підприємств, установ, організацій, у тому числі закладів освіти, власників будинків.

Від явки на приписку звільняються особи, які мають тяжкі захворювання та позбавлені можливості вільного пересування, що повинно підтверджуватися довідками відповідних закладів охорони здоров’я або медико-соціальних експертних комісій.

Поважними причинами, які підтверджено відповідними документами, для неприбуття громадян до призовної дільниці у строк, встановлений РТЦК та СП, визнаються:

потрапляння під вплив надзвичайної ситуації, яка виникла під час призову і стала перешкодою своєчасному прибуттю;

смерть або тяжка хвороба близького родича (батьків, дружини, дитини, рідних брата або сестри, діда, баби) або близького родича його дружини.

Під час роботи комісії з питань приписки з кожним допризовником проводиться бесіда та перевіряються наявність необхідних документів. До особової справи призовника під час приписки долучаються документи про стан здоров’я, карта професійно-психологічного відбору та бланки результатів тестувань за формою, встановленою Міноборони, повідомлення органів досудового розслідування про підозру у вчиненні кримінального правопорушення або розгляду судом кримінальних справ, державних органів реєстрації актів цивільного стану про зміну прізвища, імені та по батькові, дати і місця народження, підтвердні документи за результатами оповіщення та інші, які зазначено в переліку документів.

Медичний огляд громадян, які приписуються до призовної дільниці, та визначення придатності їх до військової служби за станом здоров’я здійснюються відповідно до Порядку, який затверджується Міноборони за погодженням з МОЗ.

Громадяни, які приписуються до призовної дільниці, проходять рентгенівське обстеження органів грудної порожнини, лабораторне та в разі потреби інші види медичного обстеження.

Після закінчення медичного огляду кожний лікар вносить до облікової картки призовника та інших документів, дані про встановлений діагноз, висновок про придатність до військової служби,

На підставі проведених заходів професійно-психологічного відбору з’ясовується військово-професійна орієнтація призовників.

Після постановки на військовий облік кожен призовник отримає посвідчення про приписку до призовної дільниці – це основний військово-обліковий документ громадянина призовного віку.

Громадяни, які ухиляються від військового обліку, несуть адміністративну та кримінальну відповідальність згідно із законодавством.

 Світлана Темченко,

головний спеціаліст Миргородського РТЦК та СП

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]