Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Придбано однокімнатну квартиру для особи із числа дітей-сиріт
2018-10-22

Відсутність житла – одна з найактуальніших проблем для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, які випускаються в доросле життя з інтернатних закладів, прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, з-під піклування.

Як відомо, в Україні на законодавчому рівні закріплено обов’язок держави піклуватися про захист житлових прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа. З 2017 року можна відмітити значні зрушення в даному питанні. Завдяки державній субвенції в 2017 році місто придбало три однокімнатні квартири під соціальне житло для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб із їх числа.

У 2018 році на виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 року №877 зі змінами "Про затвердження Порядку та умов надання у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт та осіб із їх числа», листа заступника голови облдержадміністрації  № 6171/1/01-05 від 21.06.2018 р., розпорядження голови Полтавської обласної державної адміністрації від 25.09.2018 р. № 837 «Про розподіл коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам» виконавчим комітетом Миргородської міської ради придбано однокімнатну квартиру для особи із числа дітей-сиріт.

            Нагадаємо, що відповідно до Постанови КМУ дане житло придбавалось виключно для дітей-сиріт, осіб із їх числа віком до 23 років. Однією із умов також було перебування даної особи на квартирній черзі. Ця квартира  - придбана у власність особі. Згідно з  чинним законодавством, дану особу буде знято з квартирної черги, а на квартиру накладена заборона на відчудження  на 10 років.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]