Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
ПРООН: вимушені переселенці - соціальні працівники Центру соціальних служб для сім"ї, дітей та молоді
2015-05-26

У травні цього року стартувала спільна пілотна ініціатива Проекту ПРООН в Україні «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні» та Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Миргородської міської ради. Мета ініціативи полягає в тому, щоб допомогти внутрішньо переміщеним особам знайти роботу на новому місці проживання. За підтримки ПРООН в Миргородському Центрі соціальних служб з’явилася можливість для працевлаштування п’яти осіб з числа переселенців – вони стали соціальними працівниками.

За словами директора Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Володимира Кір’яна, на сьогодні в Миргороді офіційно зареєстровано більше 2 300 переселенців, і ця цифра постійно зростає. Щоправда Центр допомагає переважно пільговим категоріям – сім’ям, дітям, які знаходяться в складних та кризових ситуаціях. Таких на сьогодні зареєстровано 876 чоловік.

-Ми почали нашу роботу на початку грудня 2014 року. Першим кроком було надання гуманітарної допомоги. Нині пріоритетом в роботі є працевлаштування переселенців. Важливо зазначити, що багато переселенців приходять до нас із проханням допомогти відкрити власну справу.Також є запит на відкриття пунктів психологічної допомоги. При тому ми отримуємо звернення від переселенців, які готові «очолити» цей напрямок та допомагати тим, хто приїжджає до нашого міста. Для нас дуже важливо, що Центр за час своєї роботи, став місцем, куди переселенці приходять за допомогою, оскільки знають, що неодмінно її тут отримають. Ми співпрацюємо з неурядовими та релігійними організаціями, з місцевими активістами. І це дозволяє надавати нам комплексну допомогу для переселенців. Загалом, можу сказати, що проблеми у нас мають «сезонний характер». Так, спочатку головна проблема була – пошук та надання житла. Оскільки зараз держава допомагає з оплатою за житло – це питання є менш гострим. Взимку найважливіше було забезпечити людей теплим одягом, зараз це вже не так актуально.

На сьогодні – найбільш гостро стоїть питання працевлаштування. Особливо серед тих переселенців, які вирішили «осісти» в Миргороді, і хочуть продовжувати свою власну справу. Ми вже маємо кілька таких звернень і для нас дуже важливо допомогти цим людям.

Наступним нашим кроком є організація програм, які будуть спрямовані на розвиток взаєморозуміння та соціальну інтеграцію. Звичайно, мешканці нашого міста толерантні та миролюбиві. Сама назва міста – Миргород – вимагає цього! Але ми все ж плануємо розробити серію тренінгів та семінарів, які будуть спрямовані на розвиток взаєморозуміння між ВПО та місцевими жителями. Також ми сподіваємось, що внаслідок таких тренінгів «викристалізується» активне ядро переселенців, які стануть лідерами думок.
  Крім того, ми плануємо схожі програми в школах. Адже до нас переїхало багато сімей із дітьми і дуже важливо їм все правильно пояснити.

Наприклад, нещодавно у нас в місті відбулась персональна виставка Ярошенка Анатолія, художника, який переїхав до Миргороду внаслідок конфлікту на Сході. На мою думку, культурні заходи сприяють інтеграції та взаєморозумінню серед людей, і їх потірбно підтримувати.  
  Серед інших планів – залучати благодійні та грантові програми. Оскільки спільними зусиллями ми можемо допомогти більшій кількості людей.

За час співпраці із ПРООН ми отримали надійного партнера, який допоміг вдало реалізувати проект. На початку грудня, коли ми стартували, було багато негативу щодо ВПО. Але спільним зусиллями нам вдалось «стабілізувати» ситуацію. Зараз робота рухається в плановому режимі. Почався процес працевлаштування. Ось ми вже бачимо, що 5 осіб працює. Після цього до нас почали приходити інші переселенці, які також просять, щоб їм допомогли з роботою.  Ми зробили вже багато чого, але попереду ще не менше викликів та проблем, які потрібно подолати. І ми віримо, що спільно із ПРООН у нас все вийде! Проект «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні» фінансується Урядом Японії та впроваджується у тісній співпраці з Урядом України і місцевою владою.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]