Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Профілактика злочинності серед неповнолітніх
2015-06-22

Ратифікувавши у 1991 році Конвенцію ООН про права дитини і проголосувавши за Всесвітню декларацію про забезпечення виживання, захисту і розвитку дітей, Україна взяла на себе міжнародно-правові зобов’язання щодо дотримання міжнародних стандартів прав дитини, згідно з якими вона повинна забезпечити добробут, охорону здоров’я, житло, освіту для кожної дитини без будь-якої дискримінації, а також надійно захистити від будь-яких форм насильства та експлуатації.

У статті 3 Конвенції про права дитини зазначено, що у  всіх діях щодо дітей, незалежно від того, здійснюються вони державними чи приватними установами, які займаються питаннями соціального забезпечення, судами, адміністративними чи законодавчими органами, першочергова  увага приділяється якнайкращому забезпеченню інтересів  дитини.

Відповідно до Закону України «Про прокуратуру» захист прав неповнолітніх – є одним із пріоритетних напрямків діяльності прокуратури.

3 червня 2015 року Миргородською міжрайонною прокуратурою проведено міжвідомчу нараду керівників правоохоронних органів, органів виконавчої влади, місцевого самоврядування міста Миргород та Миргородського району. На розгляд наради  виносилось питання щодо стану додержання законодавства про попередження правопорушень, бездоглядності, шкідливих звичок серед дітей, охоплення їх змістовним дозвіллям.

Попри вжиті заходи криміногенна ситуація у молодіжному середовищі залишається складною. Злочинність серед неповнолітніх у районі та місті у поточному році порівняно з минулим зросла  з 4 до 9 злочинів.

Відзначається зростання групової злочинності серед дітей у групах з дорослими ( 5 злочинів), у 2014 році таких випадків не зафіксовано.

Порівняно із 5 місяцями 2014 року зросла кількість тяжких злочинів з 1 до 7 (крадіжки), не скоювалися особливо тяжкі злочини, у 2014 році скоєно 3 таких злочини 2 неповнолітніми (2 умисні вбивста, замах на вбивство).

Із 6 неповнолітніх, які скоїли злочини, лише один виховується у повній сім’ї рідними батьками, 3 – з вітчимом чи мачухою, 2 – лише матерями.

У стані сп’яніння неповнолітніми злочини у 2015 році не скоювалися, у 2014 році  таких злочинів скоєно 3.

Із аналізу стану дитячої злочинності в районі за 2014 та 5 місяців 2015 року встановлено, що у  2014 році учні шкіл злочинів не скоювали, а протягом 5 місяців 2015 року - скоєно 4 злочини 3 учнями шкіл, 2 з яких є малолітніми, що говорить про неналежну профілактичну роботи серед учнів.

Причинами і умовами, які сприяють скоєнню неповнолітніми  злочинів, поряд із соціально-економічними факторами (відсутність можливості працевлаштування, низький  матеріальний стан  сімей, безробіття батьків тощо)  є ряд інших чинників, серед яких можна виділити такі,як байдужість окремих батьків до того, чим займаються їхні діти, або діти проживають у неповних сім’ях, що являється значним фактором у їх вихованні та становленні світогляду.

За результатами проведення міжвідомчої наради розроблено ряд заходів, спрямованих на активізацію роботи щодо профілактики правопорушень серед неповнолітніх, в тому числі перевірки працівниками МВ додержання суб’єктами господарювання, які здійснюють свою підприємницьку діяльність на території міста та району, встановлених законом обмежень щодо реалізації пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім; лекції у навчальних закладах на правову тематику; разом з службами  у справах дітей, соціальними службами для сім'ї, дітей та молоді, відділами освіти міської ради та держадміністрації провести спільні рейди "Діти вулиці", "Вокзал", "Підліток", "Канікули", "Урок" з метою виявлення бездоглядних дітей та таких, що займаються бродяжництвом.

 

Старший прокурор

Миргородської міжрайонної прокуратури     О.Безмаль

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]