Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Професія, якій навчаються з дитинства...
2016-07-06

04 липня у районному будинку культури відбулося яскраве свято класичної музики: концерт учнів Харківської середньої спеціальної музичної школи-інтернату (ХССМШі) – лауреатів міжнародних конкурсів. Це був справжній парад інструментів! Рояль, арфа, струнно-смичкові інструменти(скрипка та віолончель), духові (блок-флейта, поперечна флейта, кларнет), і, звичайно ж, людський голос (теж буває прекрасним музичним інструментом!). Також це була наочна демонстрація шляху – від обдарованого природою маленького учня до перших щаблів справжньої майстерності...

Концерт відкрила уже знайома нам з виступу у школі першокласниця Сільвія Гудман, маленькі, але сильні пальчики якої вдало впоралися з досить складним завданням. Другокласниця Аліна Штама продемонструвала такі виражальні можливості навчального інструменту – блок-флейти, що вже немає ніяких сумнівів: навчання грі на духових треба починати саме з цієї маленької «дудочки», щоб потім (у десятирічному віці) правильно обрати інструмент на все життя. В руках третьокласниці Лізи Мальцевої ніжно заспівала трохи сумну пісню маленька віолончель, а в руках п’ятикласника Олександра Павлова маленька скрипка стала енергійною, впевненою. П’ятикласниця Вікторія Сметана наочно довела, що інструментом можна по-справжньому малювати! Арфою вона намалювала замок – та й не просто замок, а замок з привидами!

У ХССМШі діти роблять перші професійні кроки, про що свідчать їх численні перемоги на міжнародних конкурсах. Багато нагород за роки навчання у ХССМШі отримала і наша землячка Валерія Бадьон. Маленькою дівчинкою вона вирушила у велике місто навчатися Музиці. Жила в інтернаті, де не можна самій гуляти за межами шкільного двору, сумувала за батьками та своєю чотирилапою улюбленицею. Але ж тепер як прекрасно і впевнено зазвучав рояль під її пальцями. Красуня грала Шопена і Листа – і звуки прекрасної романтичної музики розливались по залу і передавали натхнення юної душі. В цьому році Валерія закінчила школу і готується до вступу в Харківський національний університет мистецтв ім. І. П. Котляревського (ХНУМ).

А студенти консерваторії не забувають рідну школу. Арфістка Євгенія Марченко приїжджає до нашого міста уже вдруге з Московської кконсерваторії ім. П.І. Чайковського. «Вони ‑ наші союзники, вони несуть в Россію правду про Україну!», ‑ сказав директор ХССМШі Валерій Алтухов. Сьогодні Євгенія Марченко разом із кларнетисткою Валентиною Сенгур (студенткою ХНУМ) виступила дуетом, продемонструвавши і такий синтез інструментів (більш звичним є дует арфи з флейтою!). Соло ж на кларнеті блискуче виконав першокурсник Віталій Ляшко, а першокурсник Микола Кузьменко  поексперементував із флейтою. Микола зумів виконати на флейті знамените Капріччіо № 24 Н. Паганіні, написане для скрипки. На флейті це виконати ще складніше, ніж на скрипці, але молодий музикант справився, бо професіонал!

Завершив концерт скрипаль міжнародного рівня, випускник ХССМШі Дмитро Удовіченко. Своє навчання Дмитро буде продовжувати в Німеччині, а ми мали змогу послухати його чарівну скрипку в Миргороді! «Щасти тобі, Дімо, і не забувай про нас. Ми тебе любимо!!!», ‑ так говорила я подумки, слухаючи талановитого юнака. Думаю, приблизно так скажуть усі, хто його знає.

 

Тетяна Казакова,

фото Анфіси Сметаніної

 

 

 

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]