Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Проект "ПРОМІС": перші кроки в Миргороді
2016-03-22

22 березня Миргород відвідали представники проекту "ПРОМІС". У залі засідань міської ради відбулося перше засідання Дорадчого комітету з ефективного врядування і розвитку, створеного для впровадження Проекту "Партнерство для розвитку міст"(ПРОМІС).

Відкрив зібрання міський голова Сергій Соломаха. Він нагадав, що  співпраця з проектом міжнародної технічної допомоги розпочалася торік. 23 грудня 2015 року було офіційно підписано Меморандум про співпрацю між проектом ПРОМІС та Миргородською міською радою. Сергій Соломаха зазначив, що Миргород має певний досвід співпраці з іноземними партнерами та участі у міжнародних і муніципальних проектах. Багато актуальних ініціатив миргородці зуміли реалізувати, однак у місті залишається чимало питань. Зокрема, місту-курорту треба удосконалювати систему демократичного врядування,  розвивати туристичний сектор та поліпшувати бізнез-клімат для малого і середнього бізнесу. Пріоритетним завданням у співпраці міста з проектом ПРОМІС є консультаційна, практична та матеріальна підтримка у розробці Стратегії міста Миргорода.

Як повідомив директор проекту ПРОМІС Олександр Кучеренко, Полтавська область потрапила у четвірку областей, де протягом наступних 6 років реалізуватиметься проект. Загалом його учасниками стали 16 міст Полтавської, Івано-Франківської, Вінницької та Запорізької областей. Канадський уряд інвестує у проект, що передбачає допомогу у економічному зростанні міст, понад 20 мільярдів доларів.  Проект, що фінансується і підтримується урядом Канади і Федерацією канадських муніципалітетів, розрахований до 2020 року і передбачає у містах-партнерах запровадження демократичного врядування (насамперед залучення до життя міста та управління широкої громадськості), створення сприятливого клімату для розвитку малого та середнього бізнесу та підтримку реформи децентралізації.

Експерт з питань місцевого врядування Ігор Лепьошкін та розвитку бізнесу Валерій Кокоть розповіли про плани роботи Проекту та його напрямки, наголошували на активній участі громадськості і представників бізнесу як рівноправних партнерів проекту.

Далі відбулося жваве обговорення. Члени дорадчого комітету висловили пропозиції  щодо проведення заходів у рамках проекту. Серед ініціатив громадськості – доцільність діяльності у Миргороді Школи бізнесу, створення бізнес-інкубатора.

У роботі засідання Дорадчого комітету взяв участь заступник виконавчого директора АМУ Валерій Баранов.

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]