Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Про зайнятість населення
2015-05-22

Про хід виконання рішення 32 сесії міської ради шостого скликання від 25 квітня 2013 року № 4 "Про затвердження Програми зайнятості населення Миргорода на 2013 – 2017 роки" йшлося на засіданні виконавчого комітету, що відбувся 20 травня. З даного питання доповідала начальник управління праці та соціального захисту населення Людмила Ільяшенко.

Вона зазначила, що міська Програма зайнятості населення на 2013-2017 роки передбачає комплекс заходів, направлених на позитивне вирішення питань ринку праці міста. Її виконання тісно пов’язане з економічним та соціальним розвитком нашого міста.

Пріоритетними залишаються курортна та туристично-рекреаційна галузі.

В санаторіях міста впродовж звітного року оздоровилося 35,4 тис. чоловік.

Незмінною залишилась мережа туристичної інфраструктури: 4 готелі, 8 санаторіїв, 85 підприємств ресторанного господарства.

У 2014 році до 18 збільшилась кількість туристичних маршрутів, що їх пропонують миргородські туристичні оператори та турагенти.

Динаміка розвитку економіки міста характеризується зменшенням обсягів реалізації промислової продукції у відпускних цінах за 2014 рік у порівнянні з попереднім періодом на 6,2% і фактично становить 528,1млн. грн.

Нестабільність в умовах економічно – політичних змін у житті нашої країни вплинула на діяльність підприємств міста.

Вдалося збалансовано нарощували обсяги реалізації таким підприємствам, як:

  • ПАТ "Миргородський завод мінеральних вод",
  • ДП "Миргородське лісове господарство",
  • ПАТ "Армапром",
  • ТОВ ВКП "М-термо".

За рахунок власних коштів промислові підприємства міста проводили модернізацію і технічне переоснащення діючих виробництв, запроваджували випуск нових видів продукції.

Реалізація промислової продукції за видами діяльності виглядає наступним чином:

  • харчова та переробна промисловість – 67,5 %;
  • машинобудування – 12,7%;
  • виробництво та розподілення газу та води - 5,7 %;
  • виробництво пластмасових виробів – 6,4 %;
  • деревообробна промисловість - 7,5 %;
  • поліграфія - 0,2 %.

Економічна рецесія, війна на Донбасі та ситуація із курсом гривні не дозволила значно збільшити обсяг капіталовкладень у 2014 році, проте вдалося досягти хоч невеликого, але зростання. За оперативними даними обсяг інвестицій у основний капітал у 2014 році склав 67,8 млн. грн., що на 1,0% більше показника 2013 року.

Основними джерелами капітальних вкладень залишаються власні амортизаційні відрахування миргородських підприємств. Так, за даними 2014 року їх частка склала 68,8%. Сума інвестицій за рахунок бюджетів усіх рівнів у 2014 році сягнула 20,1%. Темпи капіталовкладень населенням, здебільшого на будівництво житла та господарських будівель. Їх обсяги у 2014 році склали 10,1%. Інвестиції за рахунок інших джерел склали 1%.

 Обсяг іноземних капіталовкладень в акціонерний капітал залишається стабільним на рівні 5,1 млн. дол. США.

Програмою зайнятості населення м. Миргорода на 2013 - 2017 роки передбачено заходи щодо сприяння розширенню і будівництву нових об’єктів сфери малого підприємництва, збільшенню рівня зайнятості у даній сфері, створенню сприятливих умов для ведення бізнесу.

У місті станом на 01.01. 2015 року число діючих фізичних осіб-підприємців складало – 2796, юридичних осіб - 145.

Загалом, у сфері малого підприємництва працює 4,3 тис. чоловік.

Переважний напрямок в підприємницькій діяльності міста займає торговельно-посередницька діяльність та діяльність у сфері послуг.   

Створюються сприятливі умови для отримання суб’єктами господарювання документів дозвільного характеру. Впродовж 2014 року видано 281 дозвіл.

Для надання фінансово-кредитної допомоги малому бізнесу в місті функціонує фонд підтримки підприємництва.

За період з 2004 року по 01.01.2014 року 13 представників малого бізнесу міста отримали фінансову підтримку на загальну суму 279,0 тис. грн.

Впродовж 2014 року фінансова поворотна допомога фондом підтримки підприємництва м. Миргорода не надавалась.

За звітний період проведена робота по залученню безробітних до відкриття власної справи, так 20 осіб з числа безробітних одержали одноразову допомогу для зайняття підприємницькою діяльністю,

Надано індивідуальні та групові консультації з питань організації та провадження підприємницької діяльності 541 особі (програмний показник 640 осіб).

 Впродовж 2014 року проведено 248 інформаційних семінарів для роботодавців, 52 семінари для безробітних.

За сприяння служби зайнятості отримали роботу 1243 особи (з числа тих, що перебувають на обліку та зареєстрованих безробітніх), що на 8,6% менше програмного показника. (Планувалось – 1360 осіб).

Одним із заходів активної політики зайнятості є залучення незайнятих громадян та безробітних до оплачуваних громадських робіт.

На ці цілі для учнівської та студентської молоді у період літніх канікул у 2014 році з міського бюджету виділено 10 тисяч грн. Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді залучено 45 осіб із числа учнівської молоді, в першу чергу із сімей пільгових категорій (2013 році було залучено 48 осіб).

У 2015 році на реалізацію Програми організації оплачуваних громадських робіт для учнівської та студентської молоді в період літніх канікул виділено із міського бюджету 20 тис. грн.

Впродовж звітного періоду до громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру залучено 308 безробітних, що менше порівняно з минулим роком на 42 особи

 (програмний показник 470). На ці роботи у міському бюджеті на 2014 рік було передбачено 80 тис. грн., а використано 77,8 тис. грн. На підприємства комунальної форми власності для громадських робіт було залучено 47 осіб, а саме :

КП «Ритуал» - 8 осіб,

КП «Спецкомунтранс» - 27 осіб,

КП «Комбінат благоустрою та озеленення» - 12 осіб.

У 2015 році для громадських робіт та робіт тимчасового характеру виділено з міського бюджету 100 тис.грн.

Зусилля міської влади, керівників підприємств, організацій і установ у звітному періоді були спрямовані на забезпечення зайнятості населення.

Середньомісячна заробітна плата за 2014 рік становила 3088 грн., тоді коли за 2013 рік цей показник складав 2953 грн., тобто відбулося збільшення на 4,37%.

Постійно аналізується стан оплати праці, здійснюються заходи щодо підвищення вартості найманої робочої сили. На підприємствах та в організаціях проводиться робота щодо дотримання розміру мінімальної заробітної плати, формування тарифної сітки (схеми посадових окладів) на основі ставки робітника першого розряду, встановленої в розмірі, не нижче діючої мінімальної заробітної плати, і міжкваліфікаційних співвідношень у розмірі тарифних ставок (посадових окладів).

Впродовж 2014 року державним інспектором з питань праці в м. Миргороді проведено 65 перевірок. За матеріалами перевірки складено 46 адміністративних протоколів по частині 1 ст.41 КУпАП, які направлено на розгляд до Миргородського міськрайсуду. Складено 29 адміністративних протоколи по частині 1 ст.41 КУпАП, щодо порушення вимог ст.24, 241 КЗпП України фізичними особами-підприємцями в частині оформлення трудових відносин. Всього складено 75 адміністративних протоколів.

Впродовж 2014 року робочою групою по легалізації заробітної плати та зайнятості населення проведено 14 рейдів, обстежено 93 суб’єкти господарської діяльності, виявлено 27 найманих працівників, які працювали без оформлення трудових відносин. За результатами проведеної роботи додатково у Миргородському міськрайонному центрі зайнятості зареєстровано 20 трудових договорів між найманим працівником та фізичною особою – підприємцем. По 6 суб’єктах господарської діяльності, у яких виявлено порушення, в частині нелегального використання найманої праці, направлено листи до Територіальної інспекції з питань праці у Полтавській області для вжиття заходів, на 5 засіданнях робочої групи заслухано звіти 11 суб’єктів господарської діяльності.

 Управлінням праці та соціального захисту населення спільно з Територіальною державною інспекцією з питань праці у Полтавській області обстежено 3 суб’єкта господарської діяльності. За матеріалами перевірок складено акти, приписи, адміністративні протоколи.

На виконання програми зайнятості Відділом житлово-комунального господарства здійснюються заходи щодо запобігання звільненню та скороченню працівників комунальних підприємств із застосуванням у межах чинного законодавства гнучких форм організації праці. ВЖКГ постійно проводить роз’яснювальну роботу щодо створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Станом на 1 січня 2015 року у місті зареєстровано 9 ОСББ.

Управлінням Пенсійного фонду України в місті Миргороді та Миргородському районі, Миргородською ОДПІ ГУ Міндоходів у Полтавській області, Територіальною державною інспекцією з питань праці у Полтавській області, міськрайонним центром зайнятості, управлінням праці та соціального захисту населення впродовж 2014 року у ЗМІ проводилася роз’яснювальна робота, спрямована на легалізацію заробітної плати і зайнятості населення, недопущення виплати заробітної плати в «конвертах» а саме: надруковано 25 публікацій у пресі, озвучено 32 виступи на радіо, 5 виступів по телебаченню, проведено 21 зустріч у трудових колективах, розміщено 16 публікацій на сайтах органів влади, відділом освіти спільно з міськрайонним центром зайнятості проводились профорієнтаційні заходи.

Учні 9-11 класів Миргородських загальноосвітніх шкіл, гімназії імені Т.Г.Шевченка приймали участь у тренінгах, екскурсіях на підприємства і до навчальних закладів.

Заходами Програми зайнятості населення Миргорода передбачено сприяння зайнятості громадян, які потребують соціального захисту і не здатні на рівних конкурувати на ринку праці.

Впродовж 2014 року на обліку в службі зайнятості перебувало 78 осіб з інвалідністю (програмний показник 68), що на 5 осіб більше у порівнянні з минулим роком. Працевлаштовані за сприянням служби зайнятості 24 інваліди (програмний показник – 14). За звітний період проходили професійне навчання 9 інвалідів (програмний показник – 4 ), в громадських роботах та роботах тимчасового характеру приймав участь 1 безробітний з числа осіб з обмеженими фізичними можливостями (програмний показник - 10).

Для осіб з обмеженими можливостями проведено 27 семінарів.

Впродовж 2014 року центром зайнятості проведено 3 засідання «Круглого столу» з питань влаштування інвалідів, 8 Ярмарок вакансій для осіб з обмеженими фізичними можливостями, 16 міні-ярмарок вакансій, працевлаштовано на перше робоче місце за отриманою професією (спеціальністю) 22 безробітних (програмний показник 35) з числа безробітної молоді та осіб з інвалідністю, осіб інших соціально вразливих верств населення шляхом компенсації роботодавцям фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Протягом року зареєстровано 423 договори між найманими працівниками та фізичними особами-підприємцями, ліквідовано 461 договір.

На виконання Програми проводяться заходи щодо мобільності робочої сили на ринку праці та удосконалення регулювання трудової міграції.

Управлінням праці та соціального захисту населення Миргородської міської ради щоквартально проводиться моніторинг процесу трудової міграції з метою підвищення рівня якісного забезпечення кадрами підприємств, організацій та установ відповідно до потреб ринку праці. В ході усного опитування представників кадрових служб підприємств, установ, організацій на предмет трудової міграції, виявлено, що у 2014 році виїхало за межі міста з метою працевлаштування 25 осіб (Київ, Харків).

Також підприємствами міста проводяться заходи з підвищення професійного рівня та конкурентоспроможності економічно активного населення.

Управлінням праці та соціального захисту населення Миргородської міської ради постійно здійснюється аналіз стану професійного навчання на виробництві з метою удосконалення системи професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів на підприємствах, в установах і організаціях. Впродовж 2014 року на 13 ринкоутворюючих підприємствах, установах, організаціях міста охоплено професійним навчанням 857 працівників ( у 2013 році – 454), з них:

- 599 чол. – підвищення кваліфікації;

- 85 чол. - перепідготовка;

- 173 чол. – первинна профпідготовка.

У 2014 році професійне навчання з робітничих професій та напрямів підвищення кваліфікацій з метою збереження трудового потенціалу пройшла 521 особа ( минулий рік – 582 дані по місту і району).

На базі Полтавського інституту післядипломної освіти педагогічних працівників впродовж 2014 року свою кваліфікацію підвищили 111 вчителів, пройшли підвищення кваліфікації 5 викладачів Миргородського художньо-промислового коледжу ім. М. В. Гоголя Полтавського національного технічного університету ім. Ю. Кондратюка та 5 педагогічних працівників професійно-технічного училища № 44.

Центром зайнятості забезпечено професійне навчання 20 безробітних громадян.

Всі задіяні в Програмі служби продовжують послідовно працювати над виконанням її показників в 2015 році.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Оголошення

Графік проведення технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків м. Миргорода на квітень 2024р.

     
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]