Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу
2015-04-15

Із 05 квітня 2015 року набрав чинності Закон України № 191-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляція)" (далі в тексті - Закон), який був прийнятий Верховною Радою України 12 лютого поточного року.

Головною метою цього Закону є дерегуляція господарської діяльності, приведення законодавства в окремих сферах у відповідність до правового поля ЄС, що дає можливість Україні підвищити позицію у рейтингу Doing Business.

Цим Законом спрощується процедура започаткування та ведення господарської діяльності, скорочуються дозвільні і погоджувальні процедури, зменшується вплив державних органів на діяльність суб'єктів господарювання, підвищується рівень захисту прав інвесторів, удосконалюється механізм фінансування діяльності органів Державної реєстраційної служби.

Указаним законом внесені зміни до частини першої статті 9 Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" та передбачено, що повноваження державного реєстратора, передбачені цим Законом, з видачі та прийому документів можуть виконувати також посадові особи органів місцевого самоврядування, адміністратори центрів надання адміністративних послуг, нотаріуси. Це означає, що з моменту набуття чинності цим Законом громадяни та юридичні особи для подачі заяви про державну реєстрацію прав та отримання документів можуть звернутися як до реєстраційної служби, так і до адміністраторів центрів надання адміністративних послуг виконавчого комітету Миргородської міської ради та Миргородської районної державної адміністрації.

Також встановлено справедливу систему оплати адміністративних послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень і збільшення надходжень до державного бюджету за рахунок встановлення економічно обгрунтованих та соціально орієнтованих розмірів плати за адміністративні послуги, а також окремі супутні послуги.

Відповідно до пункту 32  Закону за проведення державної реєстрації прав та їх обтяжень, внесення змін до записів Державного реєстру прав та надання інформації з Державного реєстру прав справляється адміністративний збір.

Адміністративний збір справляється у відповідному розрахунку від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленому законом на 1 січня календарного року, в якому подаються відповідні документи для проведення державної реєстрації прав.

Також відповідно до пункту 3 статті 29 Закону України "Про державну реєстрацію  речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" у разі проведення державної реєстрації прав заявник, окрім адміністративного збору, сплачує за отримання витягу з Державного реєстру прав. Розмір плати за отримання витягу встановлено постановою Кабінету Міністрів України "Про затвердження розміру і порядок використання плати за внесення змін до записів Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та надання інформації із зазначеного реєстру"  від 21.11.2012   № 1204 та становить 120 гривень. Докладніше читайте на сайті http://mirgorod.just.gov.ua/

С.М.Яковенко,

начальник реєстраційної служби

Миргородського міськрайонного управління юстиції

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]